Uitvindingen

Een beetje rare titel voor dit blog, want in feite zijn alle voorwerpen ooit uitgevonden.
Ik ga nu niet bloggen over nieuwe dingen, dus waarom uitvindingen?
Het gaat erom dat je sommige dingen ZIET, die je nog nooit eerder gezien hebt (en misschien ook nooit meer zult zien) maar die je, zoals de Engelsen zeggen “remarkable” vindt.Een paar van die dingen heb ik gefotografeerd, die vind ik opmerkelijk.

wekker
Deze wekker kreeg ik in Mauritanië*) en in plaats van rinkelen gaat de wekker af met de roep vanuit een minaret. Het geluid brengt me meteen weer terug in dat land

brievenbus

Deze brievenbus zag ik ergens aan een hek. Niet echt bijzonder maar…… als je ’s avonds aan komt rijden wordt het witte stuk verlicht en fungeert het  dus meteen als buitenlamp.

 

 

 

doodskist

Een doodskist van riet (rotan?) met ronde bovenkant; (vind ik) heel wat “vriendelijker” dan een houten rechthoekige kist

automatiekEen rijdende automatiek, met kroketten, kaassoufflés en wat al niet meer zij. Deze zag ik bij een evenement. Waarschijnlijke kun je hem huren als je een feestje geeft, dan heb je alles warm bij de hand. zonder te frituren.

hondenbak
Deze zag ik pas een paar dagen geleden voor het eerst. Het is een hondenbak voor honden die te schrokkerig eten, de 3 “figuurtjes” schijnen de hond zijn schrokkerigheid te beperken.

kettinghanger

Als laatste een “uitvinding” door mijn lief gedaan en gemaakt, een standaard waar kettingen op tentoongesteld kunnen worden.
Gemaakt voor de Wereldwinkel en waardoor de prachtige kettingen die ze soms in kraampjes (buiten de winkel dus) verkopen beter uitkomen
Ik heb er ook één, daar hangen mijn eigen kettingen op.
 

 

*)Na Indonesië het grootste islamitische land ter wereld.( qua oppervlakte het grootst, niet qua mensenaantallen, want het is dunbevolkt)

Een gedachte over “Uitvindingen

  1. Geen van deze zaken is mij ooit onder ogen gekomen, dus 6 nieuwe zaken deze morgen ! Dank Baars het is je weer gelukt mij te verrassen, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s