Stroomstoring

’s Morgens iets over half 9 sta ik in de supermarkt; ik heb al bolletjes en een stuk kaas in mijn mandje, sta net bij de koeling geitenkaas uit te zoeken als al het licht uitvalt.
Meteen zijn er mensen die hun mobieltje uit de zak halen en bij lichten. De verkoper achter het vlees komt achter de toonbank vandaan met een zaklantaarn. In de winkel lichten overal lantaarntjes/mobieltjes op, een feeëriek schouwspel.
Aan mijn sleutelbos zit een klein lampje, ik knip het aan en vind zo de door mij gewenste geitenkaas.
Er heerst een lacherige sfeer in de winkel. Mensen gaan bij elkaar staan, het is erg donker in de zaak. Iemand van het brood zegt dat na 15 minuten geen stroom de kassa’s niet meer werken dus al mensen nog willen betalen…..

Een medewerkster van de dierenwinkel, net ook aan het boodschappen doen zegt blij te zijn dat ze nog niet open was “zo’n gedoe”
En dat is het zeker.
Maar de medewerkers van de supermarkt weten wat ze doen moeten, er is vast een protocol voor een dergelijke calamiteit. Ze sluiten de koelkisten en stellen mensen gerust.
Ik ga naar de kassa’s, daar staat al een klein rijtje. De caissière meldt dat er betaald kan worden mits contant. Ik heb weinig geld in mijn portemonnee, maar ook weinig boodschappen, dus dat gaat lukken. Er heerst een lichte spanning bij de kassa’s, want elk ogenblik kan de kassa stoppen.
Bij de deur staat een medewerker mensen tegen te houden; er mag niemand meer in, en mensen uit te laten. Zonder boodschappen of mét boodschappen en betaald mag je er uit.
Ik red het betalen vóór de kassa ermee stopt en mag de winkel . ”Tot ziens” zegt de medewerker. Dat zal zeker heel snel zijn, want de weekendboodschappen moeten toch straks gedaan.
Vóór de winkel staan heel wat mensen met karretjes te wachten tot zij er in mogen, de sfeer is gemoedelijk. Ook de andere winkels in het winkelcentrum hebben stroomstoring.

Als ik thuis kom, hebben we thuis ook geen stroom. Toch heb ik wel zin in koffie (en verdient ook, vind ik zelf) Water kan op het gas heet gemaakt en in de filter gegooid, melk kan ook op het gas warmgemaakt, dus met een beetje improviseren kan er wel koffie gemaakt worden.
Maar voor de koffie klaar is floept het licht weer aan. Alles is weer NORMAAL.

Bij een hoogspanningsstation in ’s Graveland bleek door “onbekende oorzaak” de stroom te zijn uitgevallen: tienduizenden adressen werden getroffen meldde het nieuwsbericht.
De storing was kort en er werd, waar ik was, goed op gereageerd.

Een gedachte over “Stroomstoring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s