Zelfmoord – Zelfdoding

diekstraPsycholoog, auteur en columnist Regnerus, Folquinus, Willibrordus Diekstra ( geb.1946) schreef onlangs een artikel waarin hij een pleidooi houdt om het woord zelfmoord te schrappen uit de Nederlandse taal. Hij zou graag zien dat het woord zelfmoord vervangen werd door zelfdoding.
Hij gaat van het standpunt uit dat sinds zelfmoord in Nederland uit het strafrecht is verdwenen, we het dus ook niet meer zo zouden moeten noemen.
Iemand die vrijwillig en weloverwogen uit het leven stapt is géén misdadiger!
Hij haalt het“ kromme” in ons rechtssysteem aan : Jezelf doden is geen misdrijf, iemand erbij helpen kan dat het wel zijn!
Diekstra neemt zijn kruistocht tegen het woord zelfmoord erg serieus, hij is zelfs een petitie gestart om alle organisaties die het woord zelfmoord NU (nog)  hanteren, geen overheidssubsidie meer te verlenen; zó zou het woord, in zijn ogen, sneller verdwijnen.

3 gedachten over “Zelfmoord – Zelfdoding

    1. Voor de wet is een zelfmoordpoging strafbaar als je hiermee niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen in gevaar brengt, doe je dat laatste niet dan is het NIET strafbaar. Dat is wat DE WET ervan zegt. Hoe ieder individu er over denkt is aan het individu zelf!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s