Gezondheidsstimulans

Zorgverzekeraars hebben m.i.v. 2019 maatregelen in het basispakket opgenomen die een gezonde levensstijl moeten stimuleren.
Men wil bijvoorbeeld een diabeet stimuleren om gezonder te gaan leven, zodat hij of zij, misschien die insuline extra niet nodig heeft.

gezonde levensstijl
In de folder “Vitamine Times” staat dat ook de Overheid een gezondere leefstijl promoot: oa. jongeren er proberen te van weerhouden te gaan roken en mensen helpen obesitas tegen te gaan.

In deze folder las ik ook het schrikbarende feit dat uit een recente studie blijkt dat bijna 15% van de patiënten die in Nederlandse ziekenhuizen binnenkomen   ondervoed is (vooral ouderen)

Zo’n weetje als “door roken, stress, medicijngebruik of genetische aandoening, kan het zijn dat de één een andere behoefte aan voedingsstoffen heeft dan de ander” daar kan ik niet veel mee. Welk  voedingsstoffen dan?
Er wordt aangeraden voedingssupplementen  te slikken ( in bovenstaand geval vitaminen D), doch ik geloof dat daarin ook veel “wildgroei” in is.
Aangeraden (in de folder) wordt om qua voedingssupplementen een gerenommeerd merk te nemen; een supplement waar een relevant patent op staat én supplementen die verkrijgbaar zijn bij de betere drogist of gezondheidsspeciaalzaak.

Toen er een tijdje geleden door de huisarts vitamine D tekort bij mij werd geconstateerd,  adviseerde hij me supplementen te gaan slikken. Ik vroeg hem hoeveel en welke, van welk merk.
De huisarts zei de dosering en letterlijk ”die van de Etos of het Kruidvat zijn prima”.

Wat ik wel  als  goede tip meegeef is dat áls je  supplementen koopt het best die  kunt nemen die in een donker glazen flesje zitten. De beste bescherming tegen lucht en licht én goed voor het milieu (glas is beter dan plastic)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s