Beter het jaar 2019 in ?

Per jaar verspillen we, in Nederland 41 kilo voedsel!

Instock wil verspilling van voedsel terugbrengen: door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten. Ze halen onverkochte producten bij Albert Heijn en andere zaken op: zoals fruit en groente met schoonheidsfoutjes, brood van een dag oud, of gewoon overschot.
Er zijn Instockrestaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.
Ook spoort Instock je aan zelf aan de slag te gaan met “eten redden uit je koelkast” en het te conserveren, ze hebben een kookboek uit gegeven;”Instock cooking”

Ieder jaar komt er meer dan 5 miljoen ton plastic afval in de zee.

Een voormalige student uit Delft: Boyan Slat heeft Ocean Clean Up (meer dan 35 miljoen euro gegenereerd)  gesticht en is al tijden bezig met het uitdenken van een opruimmethode van het plastic afval in de oceanen. Samen met een studiegenoot heeft hij een soort V vorm fuik met lange armen met enorme sleepnetten  bedacht én laten maken, die in de oceanen plastic afval  gaat verzamelen,  zodat het weer gerecycled kan worden, Boyan verwacht dat hij binnen 5 jaar de helft van het afval dat zich in de drijvende vuilnisbelt (kunststofarchipel)  bevindt, zal hebben opgeruimd

De aarde warmt te snel op, onze CO2 uitstoot moet omlaag!

De NS treinen rijden al voor 100 % op windstroom.
In Duitsland rijden 2 treinen (Caradia iLint)  op waterstof. Zonder bovenleidingen en fossiele brandstof, de enige uitstoot die wordt geproduceerd is waterdamp.
Er rijden steeds meer elektrische auto’s, die tijdens het rijden géén CO2 uitstoot hebben*)

 

 

 

*)ANWB: Toch is het vervoermiddel niet per definitie klimaatneutraal. Bij de productie van de batterij komt namelijk ook kooldioxide vrij. Hetzelfde gebeurt bij de stroomwinning, al maakt de manier waarop de elektriciteit wordt opgewekt een groot verschil.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s