Hulphond i.o.*)


youp14 weken is de doodle van mijn vriendin.
Hij wordt opgeleid tot hulphond.
Eerst 9 maanden tot een jaar in een gezin, dan een aantal maanden naar de hondenschool, vóór hij  zijn “baan” krijgt; hulphond bij een blinde of gehandicapte.

Deze hulphond heeft iets bijzonders; hij  groeit te snel, daardoor heeft hij last van zijn gewrichten. Hij mag niet veel lopen, niet springen of spelen met andere honden.

Mijn vriendin en haar man gaan een middag en avond weg en wij mogen oppassen.
Dat hebben we al eerder gedaan, met zeker al 6 van haar eerdere hulphonden in opleiding.
Dit is de eerste keer dat we op deze blonde doodle passen.

Hij komt enthousiast binnen. Als mijn vrienden weggaan, kijkt hij even sip, blijft  een tijdje ronddreutelen en ploft dan neer. Waarschijnlijk moe.
’s Middags heb ik kritisch naar onze kerstboom gekeken. Is er iets dat laag hangt en dat leuk is voor hondjes? Een paar dingen heb ik weggehaald, waarschijnlijk was het niet nodig geweest, want hij kijkt niet naar de boom om. Hij heeft speeltjes meegekregen, maar ook daar heeft hij geen oog voor. Het is een relaxed hondje.

Na het eten gaan we even met hem lopen.
Een leuke ontwikkeling is tegenwoordig dat sommige honden een lichtje om hun nek hebben, zodat ze in het donker van veraf te zien zijn.
Nu we de pup bij honden weg moeten houden, is dit lampjesgedoe heel fijn.
We lopen een stukje en zien in de verte een rood en een blauw lampje aankomen; we slaan af. Even verderop  zien we een groen lampje opduiken; we keren om.
Het wordt zo wel een klein rondje. Maar dat is misschien wel goed zo, wat we hebben vergeten te vragen wat “klein” in dit verband is.

We halen een plaid uit de auto, zodat hij binnen een eigen “plekje” heeft, maar hij ligt  eerst liever naast de bank waarop ik zit (ik gaf m zijn eten) later draait hij een rondje op de plaid en valt  daarop in slaap
Natuurlijk moest ik,  vóór hij ’s avonds wordt afgehaald,  nog even een foto van hem onder de kerstboom maken.kerst youp

 

 

*) i.o = in opleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s