Win win win cadeautje (3x)

In 2006 richtte actrice Katja Schuurman Return to Sender op; “Mijn missie is om met eerlijke duurzame handel, ondernemerschap in de armste gebieden ter wereld te stimuleren.”

Return to Sender was mij alleen bekend als ooit een succesnummer van Elvis Presley; een liedje over een verliefde man die een brief naar zijn geliefde stuurde, maar hem terug kreeg met daarop geschreven: retour afzender.
Return to Sender, een goed gekozen naam voor de organisatie van Katja; de gelden gaan immers weer terug naar de gemeenschap die de producten maakte.

Op t.v. zag ik ooit Katja Schuurman aankondigen dat Return to Sender een deal had gesloten met de HEMA, deze winkelketen werd verkooppunt van de geïmporteerde producten. Inmiddels verkoopt ook de winkelketen ETOS Return to Sender producten.

kiberaOnlangs kreeg ik (onder de kerstboom) mijn eerste Return to Sender artikel; een armbandje.
Eigenlijk een driedubbelcadeau, want de vrouwen*), in dit geval uit Kibera**) verwerven, door het maken van de armbanden een eigen inkomen én een deel van de winst wordt gebruikt voor beroepsopleidingen voor meisjes en vrouwen in Kenia én ik ben blij met het armbandje!

Verschillende kleuren kralen hebben daar verschillende betekenissen: Ik kreeg een wit armbandje; witte kralen staan symbool voor gezondheid.

*) HIV besmette vrouwen
**) grootste sloppenwijk in Nairobi (Kenia)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s