Vuurwerktips

Dit jaar zijn er aangepaste regels wat betreft  zowel het verkopen als het inkopen  van vuurwerk aangekondigd.
Er moet bij elke vuurwerkbestelling vanaf 2019 een veiligheidsbril  meegeleverd worden, veel  winkeliers leveren dit jaar  zo’n bril dit jaar al mee (zonder betaling)
Vraag er naar, het kan je een oog schelen!

pijlenstandaardDit jaar
gaat wel  al in dat, als er vuurpijlen gekocht worden, er ook een veilige lanceerbasis(pijlenstandaard)  moet worden aangeschaft (je hebt er al één voor € 0.99)
Dus een pijl in een fles is vanaf NU taboe. (De afgebeelde pijlenstandaard kost € 1,49)
Dit jaar zijn er ook gemeentes die experimenteren met vuurwerkvrije zones, dus kijk even of je op  de plek waar je vuurwerk WIL afsteken het ook MAG afsteken.
En alleen op 31 december tussen 18.00 en 02.00 uur.

vuurwerk1
Dan hebben we het niet over Categorie I vuurwerk. Dat is zogenoemd kindervuurwerk ( Fop-en schertsvuurwerk) dát geeft geen overlast en mag het hele jaar door verkocht en afgestoken worden. Er staat op de verpakking welke categorie vuurwerk het is.

Bij twijfel ga naar: https://www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk/vuurwerk-kopen/hoe-herken-ik-het-verschil-tussen-categorie-2-en-3-vuurwerk.html.

Ik hoorde van jongelui dat ze Oud en Nieuw  in Antwerpen vuurwerk gaan doorbrengen. Het schijnt daar buiten de stad, bij de Schelde,  speciaal voor vuurwerk te zijn ingericht:  Op de busparking, de wandelbrug aan het Zuiderterras en op de Boeienweide op Linkeroever heb je vanaf middernacht het beste zicht op het vuurwerk. Het feest start trouwens al om 23 uur met een verrassingsoptreden.
De hele nacht door rijden er bussen om iedereen weer veilig naar huis of hotel te brengen. Voor actueel nieuws hierover kunt u het beste even kijken op: Openbaar Vervoer Antwerpen.

Ook Düsseldorf schijnt bij Hollandse jongelui erg in trek te zijn, om daar aan de Rijn de laatste minuten van het jaar 2018 met elkaar af te tellen en dan een spetterende vuurwerkshow te zien.

Voor wie in Nederland wil blijven schijnt het Nationale Vuurwerk Rotterdam  HET Oud en Nieuw gebeuren te zijn, waar je bij wil zijn:  vuurwerk boven de Erasmusbrug (live te zien op RTL)

En voor mensen die NIET van uurwerk houden, of huisdieren hebben, binnen met een oliebol of appelflap en een drankje om te toasten kan ook super zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s