Kerst in de schaapskooi

schaapskooiHet voordeel van in een boerendorp wonen is onder andere dat er kleinschalige evenementen worden georganiseerd. Zo ook ieder jaar (ver voor de kerst) een kersfeest in de schaapskooi. Er staat dan een eetkraampje, een koffiekraampje en een tent met activiteiten voor de kids. Ze kunnen daar, onder begeleiding, een engeltjeskaart of een waskaars maken.
orkestje

 

IN de schaapskooi is het versierd en zijn natuurlijk de schapen. Ze zijn gedwongen te luisteren naar een muziekuitvoering. Géén idee of ze het prettig vinden of niet ( er stond er maar één tegen de buitendeur aan)
De muzikanten waren  kerstig aangekleed en speelde bekende kerstliederen.
Buiten stond een koor met kerstmutsen klaar.
schaapskooi2Ook buiten stonden een aantal schapen vlakbij de schaapskooi  (zouden ze toch ook naar de muziek willen luisteren?)
Een grote verlichte kerstboom voor de schaapskooi trok van ver de aandacht. Het dunne laagje sneeuw maakte het allemaal extra “kerstig”.

Het leukste zijn, behalve de schapen, de bezoekende kleine kinderen, die nog vol aandacht zijn voor de witte en zwarte schapen en heel zorgvuldig hun bekertje warme chocolademelk naar binnen dragen, op de bankjes gaan zitten en helemaal in het HIER en NU zijn.

Een kleinschalig, kerstgevoel opwekkend, kerstfeestje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s