Kerstslinger

Ooit was ik, in kersttijd in voormalig Koninklijk Paleis het Loo, het was toen al een museum.
Er was een soort winterfair (deze wordt ook nu nog in de decembertijd georganiseerd)
Het Paleis was prachtig versierd, langs de houten trappen rode kerstrozen en in de hal een gigantische kerstboom. Buiten waren kraampjes. Eén daarvan werd bemand door de tuinman, die liet zien hoe hij kerstversieringen van groen voor de hekken van het Paleis maakte.De clou was voornamelijk veel verschillende soorten groen ( dennen, hulst, sparren, coniferen) en een touw als basis. Met ijzerdraad maakte hij de verschillende soorten groen vast aan het touw, dat hij dan drapeerde om het hek. Het zag er prachtig uit.

Sindsdien maak ik ieder jaar zo’n groene sliert, die ik in (aan de buitenkant) van de vensterbank leg.
De laatste jaren maak ik er ook een voor onze overbuurvrouw, die een aparte deur heeft waar ze hem langs hangt; ook dat staat heel mooi.

Voor die groene kerstslingers heb ik veel groen nodig! Er komt wat uit onze tuin, maar het meeste uit het bos. In decembertijd wandelen we in het bos met een tas bij ons. Op de grond ligt veel afgewaaid groen, (ik pluk niet) dennenappels en andere dingen die ik kan gebruiken.

Ook deze week ben ik weer op “strooptocht” geweest. Het had een tijdje behoorlijk gewaaid, dus er lag wel wat. Ik kwam nog een mede-groenstruiner tegen, de armen vol met groen. Ze verzekerde me, ongevraagd, dat ze alleen groen op de grond meenam en niet plukte. Duidelijk een gelegenheidsgroen verzamelaarster, ze had géén tas bij zich.
“Er ligt genoeg hoor” verzekerde ze me.
Het viel mij daar nog al tegen, maar dat kwam om dat het voornamelijk veel van het zelfde groen was, ik zoek variatie.
Maar een wandeling in het bos is altijd mooi. We zagen weer prachtige (herfst) uitingen

paddestoelen4

paddestoelen2paddestoelen3

Thuis ben ik, een paar dagen later, mijn groen slingers weer gaan maken.
En zie hier het resultaat.kerstslinger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s