Nacht van de nacht

nacht van de nachtDe Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement dat, sinds 2006 georganiseerd wordt door Natuur- en Milieufederaties op de nacht dat de zomertijd eindigt, zodat de nacht extra lang duurt
Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor  lichtvervuiling [ en het effect daarvan op de (wilde) dieren.]

 

Er worden tal van evenementen op de Nacht van de Nacht georganiseerd, kijk op de website en schrijf je in voor een wandeling, een bezoek aan de sterrenwacht of bijvoorbeeld een concert (in 2015 deed ook het Concertgebouw mee en vond er een concert in het donker plaats)

Het kan best laat worden want u en de kinderen, waarvoor ook van alles wordt georganiseerd, kunnen de volgende dag een uur langer slapen, want dan is het wintertijd.

Zelf ga ik meestal een met een gids een natuurgebied in, om bijvoorbeeld vleermuizen of uilen te bekijken. Bij hoge uitzondering mogen we ná zonsondergang de natuurgebieden in en dat is best gaaf! Neem géén telefoon of zaklantaarn mee, de maan is voldoende!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s