Redding Buxus ( vervolg)

Op 12 september schreef ik over de buxusmot, en kort geleden gaf ik een gekregen tip door, over de vervanging van dode buxussen.
Nu las ik in een natuurblad een stuk over deze alles vernietigende mot en zag ik er ook een foto bijstaan.buxusmot
In het artikel staat dat zich in Zd Duitsland  3 generatie van deze verslinders per jaar ontwikkelen. In Nederland verwacht men 2 generaties ( de eerste motten in april en mei)

Ook heeft men het hier over een bestrijdingsmiddel Btk. De preparaten met Btk zijn echter in Nederland (en België) niet vrij te koop (dat zal niet zonder reden zijn denk ik)
Ook staat er dat, in een vroeg stadium, de rupsen met de hand te verwijderen zijn en de struik terug gesnoeid moet worden.

Mijn struikje heb ik van onderen ( waar de ellende begon) teruggesnoeid en verder elke dag met de hand de rupsen en poppen verwijderd.  De eerste dagen waren dat er 16 per keer, toen werden het er 2 of 3 en nu heb ik sinds een paar dagen geen een rups meer gevonden. Wel een paar poppen die ook in de groene hel (GFT bak) zijn verdwenen.
Ook heb ik ergens gelezen dat spuiten met bier helpt, dus heb ik 2 x mijn struikje met bier bespoten (daar wil ik wel wat biertjes aan wagen)
Ik heb de indruk dat  aan mijn struikje nu NIET  meer gegeten wordt, maar ik heb geen idee wat er in april/ mei van het volgend jaar gaat gebeuren, als iedereen zijn buxussen heeft opgeruimd en er hier nog een struikje staat. We zullen het zien.

 

Een gedachte over “Redding Buxus ( vervolg)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s