AtelierRoute

Dit weekend werd voor de 22ste keer de Huizer AtelierRoute gehouden.
Kunstenaars van allerlei disciplines (van schilders tot keramisten van fotografen tot beeldhouwers) openden hun ateliers voor toeschouwers.

De overzichtstentoonstelling was in het gebouw van de bibliotheek bij de Kunstuitleen.
Ik probeer ieder jaar in ieder geval naar de overzichtstentoonstelling te gaan en daar te kijken welke ateliers ik wil bezoeken. Ieder jaar was daar de Rookerij ook bij. Deze voormalige visrokerij herbergde 7 creatieve lieden, waaronder edelsmid Natalie Hoogeveen.

De Rookerij is echter verkocht, het wordt verbouwd tot woonhuis. De kunstenaars die er hun atelier hadden zijn onlangs verhuisd naar de KRACHTCENTRALE.
krachtcentrale2Weer een industrieel erfgoed dat niet onder de sloophamer verdwijnt maar een tweede leven krijgt.
krachtcentrale

krachtcentrale3
Het is nog niet klaar, de horecagelegenheid beneden wel, er wordt nog verder verbouwd aan meer ateliers.Een paar kunstenaars zitten er al in en bij hen zijn we gaan kijken.
Het werk van Danny Tupang is bijzonder; hij maakt oa. robots van gerecyclede  materialen. Iets om te onthouden als je strijkijzer of broodrooster is stukgegaan
( hij wil ze graag hebben)
Ook edelsmid Natalie Hoogeveen was aanwezig; zij maakt oa. zeer  persoonlijke sieraden, dat kan van een champagnekurk zijn, van je oude horloge of van edelmetalen.

Mooie kunst gezien, ook bijzonder om de Krachtcentrale nu voor het eerst van binnen te zien.

 

Een gedachte over “AtelierRoute

  1. Kringloop. met en in winkels, nu jij Baars met kunstenaars en ik die graag naar Salvage Hunters kijkt, want Drew Pritchard loopt alle plaatsen en winkels af, reparaties op verwaarloosde stukken door een team van deskundige handwerkslieden, prachtig om te bekijken ook oude huizen en kastelen, op zoek naar oude mooie te herstellen voorwerpen, waaronder antiek en maakt daar een bedrijf van waar iedere werknemer van kan leven. Wonderbaarljkr ontdekkingen en restauraties. Op Discovery. Liefs Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s