De Haagse Markt

Haagse markt 3De Haagse markt is de grootste onoverdekte markt in Nederland.
Ik liep er met een prachtig zonnetje, dus overdekt hoefde van mij toen ook niet.
Allerlei talen, allerlei huidskleuren en allerlei onbekende en bekende waar. En het vroegere gezegde (in aangepaste vorm) is hier zeker waar:
“Op de markt is je gulden een daalder waard”.haagse markt

Overal waar ik kom ga ik naar de markt en ik weet het zeker: in het buitenland zijn de markten kleuriger dan in Nederland.
Op de markt in Istanbul keek ik mijn ogen uit prachtige tableaus, het leek wel kunst.
haagse markt 2Hier, op de Haagse markt is de (etens)waar ook zo mooi uitgestald. Er zijn groente/fruitkraampjes met bakjes, die een euro of 3 of 5 kosten en waar soms alleen tomaten of mango’s inzitten, maar er zijn ook gecombineerde bakjes. Als je de inhoud koopt wordt die in een plastic zakje gedaan en krijg je dat zó mee. (Afval scheiden, daar doet men in Den Haag niet aan, althans niet in dat deel van het Haagse waar wij nu verblijven. Ook plastic zakjes worden hier nog “gewoon” bij de waar gegeven)

In één van de paden staan aan weerskanten kramen, aan de ene kant zijn een aantal viskramen, naast elkaar, op de afdakjes van de kramen er tegenover zitten (grote) meeuwen te wachten. Een marktkoopman gooit een stuk vis de lucht in, een meeuw vangt het op en vliegt er mee weg. Spectaculair gezicht, maar of het verstandig is…?
Bij verschillende kramen loopt het water me in de mond. Zodoende worden er 2 forellen, een kilo appels, amandelen en limoenen gekocht.
Omdat ik mijn riem vergeten ben en mijn spijkerbroek van mijn bips zakt wil ik een ceintuur kopen, de kraam met 2 voor € 5,- heeft alleen lelijke riemen in felle kleuren en overal zijn zilveren en gouden ceinturen te krijgen, maar die wil ik niet. Mijn geduld wordt beloond: een kraam met “eenkleurige” riemen voor € 1,- per stuk.

Het is een gezellige markt waar veel te zien is, kleurig, veel blingbling met vriendelijke kooplieden én………….een gratis fietsenstalling, waar een speciale heer ons aanwijst waar nog een fietsenstandaard vrij is. Als we terugkomen herkent hij ons (misschien?) hij zegt “hallo” en vraagt om een blauw bonnetje, dat we dus NIET gekregen hebben.
Dat zeg ik , waarop hij ons de stalling in wuift “Pak dan maar”.
Bewaakte stalling dat wel, vriendelijke man ook, maar fietsveilig????

Een gedachte over “De Haagse Markt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s