European Super Cup softball

softballWij  zijn een echt  honk en – softbalgezin; 3 van de 4 gezinsleden hebben honkbal  gespeeld, en eentje óók softbal.
We gaan, als hij er is, naar de Haarlemse Honkbalweek, tussendoor naar het stadion in Rotterdam en af en toe wel eens naar een softbalwedstrijd kijken.
Onlangs deed een bekende van ons mee aan de Men’s European Super Cup ( in het Deense team), dat werd gehouden in Praag van 3 tot en met 8 september jl.
De beste 18 heren softballteams uit Europa werden verdeeld over 3 poules en speelden een single round robin met 5 poulewedstrijden over de eerste drie dagen van het tornooi. Daarna volgde een opsplitsing waarbij de beste 9 streden om de Super Cup en de 9 daaronder om de ESF Cup via een double elimination systeem.

We vonden dit nogal een ingewikkelde constructie, maar het resultaat was dat er 2 blije teams naar huis konden met een beker [én 2 (iets minder blije) teams met een 2e prijs]

Voor iemand die zich vaak ergert aan zoveel voetbal en zo weinig andere sporten (honkbal en softball) op t.v. was het erg frustrerend dat we daar op de gewone tv NIETS van konden zien!
Alleen play by play en live- stream op de tablet.
Eerlijk gezegd  heb ik geen geduld voor play by play, maar mijn lief gelukkig wel.
Hij keek en hield me op de hoogte. Berespannend was (ook meelevend via  2de monds play by play) een wedstrijd die verlengd moest worden en waar in de laatste inning een homerun werd geslagen:  “ons team” won!

Gisteren kon ik de net teruggekeerde speler feliciteren met zijn Tweede prijs van de Super Cup achter de Amager Vikings (ook een Deens team) die de Super Cup won! (verleden jaar de ESF cup)

Een gedachte over “European Super Cup softball

  1. Helaas voor jou Baars, ik ben een van die voetbal liefhebbers eb minder van de beide knuppel sporten. Kijken wel, want sporten vind ik uitermate boeiend. En de passieve manier om van sporten te genietenbevalt me wel, Liefs Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s