Huizerdag

Er zijn plaatsen met speciale dag(en) die hun naam hebben zoals Spakenburgse Dagen en Huizerdag, ze staan op die dag in het zonnetje.
Gisteren was de Huizerdag; letterlijk en figuurlijk stond Huizen in het zonnetje
Huizen is een dorp aan het Gooi en in tegenstelling tot bv. Laren en Naarden heeft Huizen geen pretenties, het is geen dorp specifiek voor chique mensen of toeristen; het is een dorp voor wie er wil zijn.
Vroeger was het niet zo geliefd bij veel mensen in ’t Gooi omdat het zwaar christelijk was en er op de dag des Heren NIETS mocht. Zelfs fietsen werd er verguisd; dat had de heer niet gewild!
Nu is het allemaal wat minder ZWAAR geworden en zijn er sinds kort zelfs supermarkten open op zondag.

brandweer oudHuizerdag betekent ook Open Dag bij de Brandweer. Altijd leuk! Demonstraties met mens en materieel; goed om te zien hoe wij gered kunnen worden, mocht dat nodig zijn. Uit een brandend huis of een verongelukte auto. En natuurlijk is er ook vroeger materieel te bekijken en kunnen kinderen overal IN zitten.

De gewone zaterdagse warenmarkt is deze dag gigantisch uitgebreid met allerlei kraampjes, met” speciale” dingen én demonstraties.
Iemand wil mijn bril schoonmaken, een ander wil laten zien hoe ik mijn aanrecht beter schoon krijg. Heel lief, maar ik hoef het niet!

ceintuurWaar ik wel héél blij mee ben is een kraam met allerlei leren ceintuurs.
Ik zoek al eeuwen naar een gewone leren ceintuur zonder franje voor bij mijn spijkerbroek, dus in spijkerbroekenblauw. Dáár liggen ze op de kraam.De verkoper maakt hem voor mij op maat. Terwijl hij met ons staat te praten knipt hij in de riem.Ik schrik, hij knipt aan de kant van de gesp.
Hij lacht. Hij heeft deze riemen speciaal zo laten maken dat er een schroefje los kan en hij de gesp kan verzetten als hij er een stuk heeft afgeknipt zodat de flap met gaatjes behouden blijft.
Clever!!!Ik ben heel blij met deze Riemenspecialist! (Ook op internet onder die naam)

Er zijn veel kraampjes waar iets te bekijken valt en die ook leuk zijn als je niet wil kopen. En natuurlijk zijn er dingen te doen! Een heel klein grietje met roze bodywarmer staat in een harnasje aan een touw op een trampoline te springen, doddig gezicht.
Verderop hangt een jongetje aan 2 pijpen van een spijkerbroek. Hij redt het tot 47 seconden! We hebben bewondering voor hem.
Als we later weer langs komen  staat er 3 min.04 op het schoolbord. Ik vraag aan de begeleiders of dat nét gehaald is. Inderdaad en….. zegt de jongen “Door een vrouw!
Wie zegt dat vrouwen hier niet goed in zijn? Voor ééns en altijd afgestraft”
Hij lacht en ik ook.

Het was een leuke Huizerdag!

pompoen

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Huizerdag

  1. k wist niet dat Huizen een “zware” gemeente is geweest; Ik heb aan Huizen een goede herinnering; DE Trappenberg en de steeds terugkerende geliefde vrienden ! Nog immer ben ik daar dankbaar voor, Liefs Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s