Boodschapbeleving

Boodschappen deed ik altijd bij AH.
Totdat het moment kwam dat we op de “kleintjes moesten gaan letten”
Toen ben ik rondgaan kijken welke supermarkten in de buurt goedkoper waren.
Ik kwam uit bij de Edah.
In het begin was het wel even wennen.
Een totaal andere “winkelbeleving” dan AH.
De “pret”( zo die daar al was) in het boodschappen doen ging over, maar de portemonnee voer er wel bij.

De EDAH werd PLUS en er veranderde het een en ander, maar het bleef goedkoop (goedkoper dan de AH voor de alledaagse boodschappen)
Ik ben  nu “gewend” aan MIJN PLUS, ik ken de meeste medewerkers, ben enthousiast over hun aanbiedingen (zoals 2 beenhammetjes voor de prijs van één) en heb “eindelijk” lekker brood gevonden (Waldkorndonker)

Bij AH kom ik of mijn lief alleen als we bijzondere ingrediënten nodig hebben die de PLUS niet heeft.
wakameOnlangs las ik in een blad dat er een nieuw product was bij de AH: supergezond, Nederlands fabricaat: wakame burgers met zalm of tonijn.
Vanmorgen toog ik naar AH. Weer was ik verbaasd over de totaal andere uitstraling dan “MIJN” Plus.
Ik schoot een medewerker aan en liet hem mijn uitgeknipte plaatje van de wakameburger zien: ”Waar kan ik deze vinden?” De medewerker was eigenlijk van de groente, zo zei hij me, maar hij ging wel even kijken. Met gefronste wenkbrauwen liep hij de vleesafdeling langs, en liep toen (met mij als een hondje achter zich aan) naar de vegetarische afdeling en zei: “Ik heb er een hard hoofd in, mevrouw ”
Hij schoot een andere medewerker aan ”Waar kan ik dit vinden?” en gaf hem het briefje
”Ik geef u over aan mijn collega”.
De collega haalde meteen een computertje uit zijn zak tikte in en zei: “Die hebben wij niet, misschien een XXL- filiaal of op internet bestellen”.
– Dank u-
En weer verliet een tevreden klant het pand*)
Natuurlijk niet echt tevreden, meer teleurgesteld: geen zeewier op het menu, vanavond.

Ik liep, op weg naar de uitgang, langs de servicebalie, waar ook net een medewerkster met een stapel kratten langs liep. De servicebaliemedewerkster liet haar armen langs haar lichaam hangen, knikt haar hoofd naar beneden en zet melodramatisch tegen de andere medewerkster “Ik ben toch zo’n faler

Ja, bij AH  winkelen is een andere boodschapbeleving dan bij de PLus.

 

 

 

 

*)  citaat uit een conference van Herman Finkers

 

Een gedachte over “Boodschapbeleving

  1. Ik heb een vergelijkbare rectie, ook bij AH, de prijzen vlogen de pan uit en het pensioen en de AOW niet, ook nu nog niet, en ben toen schoorvoetend naar de LIDL gegaan omdat ik vermoede dat zo een prijsvechter een nrotzoitje zou hebben gemaakt van zjn werkomgeving, maar dat bleek al gauw na een eerste bezoek een goed geordende zaak ezijn.en goedkoper. Prma zaak dus, Liefs Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s