(Niet) kunnen lopen

Als je niet of moeilijk kunt lopen zijn er talloze hulpmiddelen ter beschikking.
Een vriend van ons heeft een (opvouwbare) stok, een rollator, een (opvouwbare) rolstoel én een gemotoriseerd karretje, waarmee hij op het fietspad kan rijden. NIETS vervangt benen, maar het stelt een mens wel in staat om binnen én buiten vooruit te komen.

voetsteunen
Als je tijdelijk niet of niet goed kunt lopen zijn er ook hulpmiddelen, maar bovenal is het kwestie van geduld hebben en, soms, oefenen.

Door mijn val kan ik tijdelijk moeilijk lopen. Ik heb niet veel geduld en was dat gestrompel zat dus ben naar de huisarts gegaan.
Zij zei dat er 6 weken voor staat, het ziet er goed uit er zijn geen gekke dingen aan de hand,  ik mag wel  de knie (voorzichtig) belasten en moet  vooral geduld hebben.
Ik ben even naar de fysiotherapeut gegaan voor oefeningen en het stellen van grenzen: wat mag wel en wat mag niet en hoe kan ik mijn herstel bespoedigen.
Ik mis het wandelen en fietsen enorm, dus vroeg of ik op een hometrainer mag oefenen om snel weer mobiel te zijn. Dat mag. Dus dat doe ik.

De vakantie hebben we al afgezegd, mijn lief hakte de knoop door (hij is de wijste van ons beide) en ik weet dat hij gelijk heeft maar ben er best een beetje verdrietig van en hij waarschijnlijk ook. Met een vouwwagen door Engeland trekken met/als een slecht loper levert vast meer frustratie op dan dat het een vakantiegevoel geeft.

Ik mag de knie wel belasten, dus vandaag zijn we even, met de auto, een stukje de hei op gegaan en hebben een klein rondje gelopen. Meteen begon ik met genieten.
Het zonlicht  dat tussen de bomen scheen en allerlei nuances groen op de blaadjes toverde en de roestbruine grond met heel veel al afgevallen bladeren,  dié kleurscharkeringen zie je alleen maar in de natuur.
berkendoders
Zelfs van dode bomen (met berkendoders), de totaal bruine (dode?) lijsterbesstruiken, de verdorde braamstruiken met ingedroogde vruchten en de roestbruine hei, werd ik niet verdrietig. Ik was weer buiten en  strompelde niet, maar liep (weliswaar heel voorzichtig)  weer een beetje in de natuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s