Kunst

Ik ken iemand die zegt “niets met kunst te hebben”.klimkunst
Ik vind dat een vreemde uitspraak.
Als je niet van het bezoeken van een museum houdt; denkt dat kunst zalen vol met saaie schilderijen zijn; je “er veel van af moet weten om het mooi te vinden” dan zou dat misschien mogelijk kunnen zijn. Maar kunst is zoveel meer dan tentoonstellingen of schilderijen.

mannetje met pakOmdat ik met een, van oorsprong, fotograaf  getrouwd ben, ben ik al heel jong gestopt met foto’s maken. Hij kan het honderd keer beter,dus waarom zal ik klungelen als we samen zijn, terwijl hij er feeling en opleiding voor heeft?

Sinds er mobieltjes bestaan met fotomogelijkheid, maak ik weer af en toe een fotootje.  Ik wil soms vastleggen wat ik zie en er later nog eens naar kijken en het gevoel
dat ik toen had, weer oproepen.
glaskunst
Dus verwacht geen geweldige kwaliteit van bijgaande foto’s van “onderweg tegengekomen” kunstobjecten, maar misschien word je er net zo blij van als ik.
ondersteboven
Soms krijg ik een kunstobject geappt,
iemand wordt ergens  door door geraakt en wil dat ik het zie. Als ik het mooi vind bewaar ik het ook en nu laat ik het jullie zien.

Kunst reist de wereld rond en raakt je, soms.

neushoorntjedolfijn

Een gedachte over “Kunst

  1. Ik zou die persoon kunnen zijn: Kunst raaktmeniet, totdat ik een aantal jaren terug inAmersfoort een stedelijke tentoonstelling bezocht en een “schilderij” tegenkwam wat groot was en alleen nmaar geel. Iknstond aande grond genageld. Later op die dag een prachtig hangend gordijn van 4 tot +/- 5 meter los hangend waar ik spontaan langs rende om het in beweging te krijgen: datzelfde warme gevoel. Het werd me niet in dank afgenomen,n maar dat liet me onverlet vast te stellen, dat ik inerlijk nhad genoten. \wat ji allemaalmlosmaakt, dank. \ Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s