Zonnebloem

zonnebloemDe  enige zonnebloem in onze tuin is ontstaan door het morsen van zaad uit de birdfeeder. Hij was zo groot dat hij steun zocht bij de standaard van dezelfde birdfeeder. Hij is nu uitgebloeid, afgeplukt en gaat als voor voedsel voor de vogels dienen: de kringloop van de natuur!
Onze buren hebben een mega hoge zonnebloem die zijn Franse naam Tournesol eer aandoet, want zijn vollemaansgezicht is zo gedraaid dat de ochtendzon er pal opvalt, felgeel en kogelrond!

 

Onlangs las ik, dat de langste zonnebloem (ook daar is een record van genoteerd) in Duitsland heeft gestaan. In Noordrijn-Westfalen stond ooit een zonnebloem van ruim 9 meter. Er stond bij dat meneer Schiffer, de eigenaar van de recordzonnebloem er wel een steiger als steun had naast gebouwd.
Het mag dan wel de langste zonnebloem zijn, maar van mij hoeft het niet, de aanblik in je tuin van zo’n bloem met een steiger ernaast.

Mooie  zonnebloemherinneringen heb ik aan de vakanties in Frankrijk met hele velden vol.  Goudgeel en dan met de zon erover; een kunstwerk van de natuur.
(In Engeland waren het de  poppy velden; ook kunstwerken van de natuur, maar dan in het rood!)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s