Pannenkoekenplant

pannekoekplantOnze schoondochter gaf me een stekje van de Pilea peperomioides, oftewel de pannenkoekplant. Een plantje dat oorspronkelijk uit China komt.
De bladeren lijken op pannenkoeken, daarom heet hij zo, las ik.
Ik vind het meer op muntjes dan op pannenkoeken lijken en vind het weliswaar een aardige, maar niet toepasselijke naam.
De Engelsen vinden ook dat de bladeren op muntjes lijken, want  zij noemen hem a Chinese moneyplant.

Het leuke is dat er bij de plant snel stekjes ontstaan en zo heb ik na korte tijd al 6 pilea’s.
Ik vind het leuk om stekjes weg te geven (en vrienden en familie om stekjes te krijgen) en zo vermeerdert zich het aantal pannenkoekenplantjes  in onze kennis- en familiekring rap  (één keer in de week water, maakt hem ook bij niet -groenevingermensen populair)

Ik las dat het een retro plant is, die in de jaren ’70 erg populair was. Daar herinner ik me niets van. Wel dat de vaderplant (hangplant met geaderde blaadjes) en de kefirplant (yogurtmaken en doorgeven) toen populair waren, daar had iedereen in onze omgeving exemplaren van. Ik zat tóen niet in het pannenkoekenplantencircuit, wel!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s