Vliegen

Heel veel mensen hebben momenteel last van vliegen. Daar is wat aan te doen.
Vroeger verkochten winkels van die oranjeachtige plakstrips, die hing je aan het plafond.
Vliegen vlogen tegen de strips aan, of gingen erop zitten en konden niet meer wegkomen. In hun laatste momenten op aarde waren ze bezig om zich los te rukken van het plakspul, hetgeen niet of zeer zelden lukte; een gruwelijke dood én een immens  wreed gezicht. Ik associeerde  die strips met vroeger, wist ook niet dat die strips NOG STEEDS te koop zijn. Onlangs was ik in een huis, waar er één aan het plafond hing (pas gekocht zo werd me verteld!)

Humaner is in de tuindeuropening een doorzichtig plastic zakje met water erin te hangen. Doordat vliegen facetogen hebben zien ze doordat waterzakjes alles vergroot, schrikken en vliegen niet naar binnen. (Vaak gelezen nooit gedaan, onze schuifpui leent zich er niet zo voor)

Dan is er nog de vliegenmepper, al dan niet elektrisch. Een attribuut waarmee je actief aan de slag moet én waar dode vliegen aan blijven plakken. Een goor instrument.

Er schijnen luchtjes te zijn waar vliegen een hekel aan hebben, helaas zijn dat ook vaak luchtjes waar mensen een hekel aan hebben, dus ook dat is de oplossing niet.

Een vliegengordijn is een mogelijkheid, maar niet voor ons: mijn lief haat die gekleurde sliertjes, kralen, geregen macaroni elleboogjes of macraméslierten, dus geen vliegengordijn in ons huis.

Zelf tolereer ik vliegen binnen (ze steken niet) en buiten zolang ze maar NIET op mijn eten zitten. Helaas is de realiteit dat ze DAT nou juist  vaak wel doen. Goor!
(Eerst op een paardendrol zitten en dan op mijn salade)

hordeurEen hordeur leek mij dé oplossing en dan mooi weer of niet: binnen eten.
Mijn lief zag deze oplossing  (jaaaaren) niet zo zitten.
Verleden jaar was er bij de Aldi of Liddl (die 2 haal ik altijd door elkaar) een vreselijk goedkoop
bouwpakket te koop voor een zelfmaak hording.
Mijn lief heeft uitvindkwaliteiten en zei: “Zoals dat moet, doe ik het niet” maar ging akkoord met de (door mij zéér aanbevolen) aankoop.
Vervolgens lag deze aankoop maanden in de garage totdat op een dag hij “even” hout ging kopen.
Toen het geval klaar was en ik het dolgraag wilde uitproberen, moest ik nog een paar dagen wachten want… het raamwerk moest geschilderd worden, drogen en nog een laag, want het moest goed zwart zijn. (mijn lief is maagd: perfectionist)

Maar toen hadden wij dan ook geen vlieg meer in huis. We lopen nu in en uit naar buiten, waarna de magneetsluiting meteen na de doorgang van ons lichaam achter ons sluit.
Een slimme vlieg zou gelijk met ons naar binnen kunnen, maar zulke slimme vliegen schijnen er amper te zijn.
Ik geniet ook deze zomer weer elke zonnige én regenachtige dag van een vliegloze maaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s