Top honkbal?

IMG_20180715_232248

Volgens mensen die het weten kunnen, hebben diverse landen B teams naar de Haarlemse honkbalweek gestuurd en “is het niet meer wat het was”.
Dat kan wezen, maar in Nederland heb IK geen mogelijkheid tot beter honkbal te zien dan de Haarlemse Honkbalweek, dus we zijn weer gegaan.

 

 

Veel mensen hebben een pas partout en gaan alle  8 dagen, ook zijn er mensen die alleen de dagen gaan dat het Nederlands team speelt.
We hebben al 2x achter het net gevist qua kaartjes  bestellen voor de dagen dat we wilden gaan. was het dan uitverkocht. Maar gelukkig, voor gisteren lukte het wel weer om kaartjes te bemachtigen.
Prachtig weer, goede sfeer én deze keer de mogelijkheid om “koel” te blijven door een, op de tribune aanwezige, plantenspuit.
De wedstrijd overdag was niet spectaculair, maar de avondwedstrijd was leuk om naar te kijken: Japan – Nederland, waarbij Japan maar liefs 7 van de 9 meegenomen pitchers inzette.( om ervaring op te doen?)
Het was tot het laatst toe spannend, want na 9 innings stond het nog 3 – 3.
Na een tiebreak in de tiende inning werd het 5-3 voor de Japanners.

Een paar persoonlijke observaties:
* Naast me zat een BiBi (met prachtige hoed) en op het veld liep een mascottebeer die          BiBi heette. De ene BiBi lukt het een selfie te maken van haar met de bereBiBi.
* Er werd weer van allerlei lekkers doorgegeven, maar het hoogtepunt voor mij was de      vissalade van Lenie
* De frites voor de avondhap waren uitzonderlijk lekker! ( ½ munt*)
* Er werd een waarschuwing voor wildplassen omgeroepen; de boete, als je gesnapt            wordt is hoog! (terwijl je voor€ 5,- een plaspartout  kan kopen :voor 11 x plassen)
* De rij bij de toiletwagen was, zowel voor de mannen als voor de vrouwen, soms                  gigantisch lang
* De twee (koude) drankverkopers die deze dagen op de tribunes rondlopen (Andor en        Kenneth) kunnen meer dan drankverkopen, ze entertainen ook **

De Haarlemse Honkbalweek duurt nog tot 22 juli: dan zal de finale om 14.00 in het Pim Mulier Stadion in Haarlem gespeeld worden

*) munten zijn bij binnenkomst te koop voor € 2,50 per munt
**) zie https://iphone.facebook.com/Honkbalweek/?__tn__=C-R onder cateringboys Villa Westend (ook te zien als je geen lid van facebook bent)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s