Golfbreker

Toen we  een keer  langs het Gooimeer fietsten en ter hoogte van het  Blaricumse sluisje waren, zagen we “takken”,  die er uitzien als wilgentenen, opgebonden liggen mét een soort kunststof dat op parachutezeil leek. Een hele constructie lag al in het water met, van bij elkaar gebonden takken gemaakte vierkantjes op het kunststof.

Er stond gelukkig een bord bij dat de  GOLFBREKER * werkzaamheden in mei 2018 zijn gestart en maart 2019 klaar zullen zijn.

Er gaat  tevens een vaargeul uitgebaggerd worden, hetgeen we ook zagen doordat er een baggervaartuig lag. De vaargeul wordt 2.70 diep en 1350 meter lang en gaat lopen van het sluisje totaan de vaargeul in het Gooimeer waar nu al de beroepsvaart doorheen gaat.

Thuis las ik  dat na het afronden van de werkzaamheden “het voor bewoners van de nieuwbouwwijk van Blaricum  mogelijk zal zijn om met hun boten door de gracht, die al in de wijk is aangelegd ,via de sluis, het Gooimeer op te varen.”
Dat klinkt poepie-chique.
De woningen-aan-het-water zullen vast wel prijzig zijn. maar de voorzieningen van het uitbaggeren van de vaargeul én het aanleggen van de golfbreker zal met gemeenschapsgeld betaald worden vrees ik. Vandaar  waarschijnlijk dat Blaricum de  gemeente met de op 3 hoogste WOZ woningwaarde van Nederland is.

 

*) Golfbrekers zijn constructies die gebouwd zijn aan de kust, als onderdeel van de kustverdediging, of om een haveningang te beschermen tegen weersinvloeden en nadelige invloeden van stromingen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s