Place du Tetre

afficheDeze aantrekkelijke affiche lokte ons naar de Kortenhoefsedijk, waar we kunst zouden kunnen bekijken.
De auto op de dijk geparkeerd  (uitkijken met uitstappen dat je niet van de dijk rolt) en dan naar een soort industrieterreintje lopend. Onderweg zie ik op de dijk een omgevallen bord liggen. Hulpvaardig als ik ben pak ik het op en tracht het weer in de grond te steken. Een man met klompen en een bladhark aan de overkant van het water roept me toe: “Lukt toch niet , bord is te zwaar, leg maar neer”. Dus doe ik dan ook maar.
Er komt een “zomerse” sfeer van  de Place du Tertre af en middelbare dames in gestreepte truitjes  brengen Franse chansons ten gehore  (niet helemaal zuiver, maar een kniesoor die daarop let)

Gek genoeg was het NIET de kunst die ons het meeste trok, hoewel er mooie dingen bij waren, maar het Zwitserse treingebeuren, want dat bleek er ook te zijn.
Als je, in een soort loods, een eng smal wenteltrapje opklauterde, kwam je op een snikhete zolder met een  Zwitsers landschap met treinen (verhouding 1: 87)
zwtreinOveral op grote tafels staan bergen en lopen treintjes
Meteen vroeg een oudere man aan me of ik wel eens in Zwitserland was geweest, toen ik daar “ja”op kon zeggen werd ik geaccepteerd en werd er e.e.a verteld.

De vereniging is in 1982 opgericht door een aantal Zwitserland liefhebbers.
Zo’n 3 x per jaar, wordt me verteld gaat de hele zijwand er uit, komt er een kraan het hele treingebeuren weg takelen om naar een beurs te gaan.
Ik zie nu ook de naden in dit hele gebeuren, e.e.a kan in segmenten  uit en weer in elkaar. Het ziet er leuk uit, met o.a. het hoogste treinstation uit Europa: Jungfraujoch.

Terug op de kunstmarkt  zag ik beeldige topjes en t-shirts met beroemde werken van schilders erop: Klimmt en van Gogh,  dus keek ik verlangend naar een Monet.
Helaas, zei de dame achter de kraam, van Monet had ze alleen sokken.
Met sokken heb ik niet zoveel, dus dat gingen ze niet worden.
Sieraden, beelden en  schilderijen,  maar  ook wijnen en een geborduurde stoel waren er te zien.
Genoeg om naar te bekijken.
Een leuk uitje
borduurstoel

 

Een gedachte over “Place du Tetre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s