Insecten lokken

Het is algemeen bekend dat er een enorme terugloop is van insecten in Europa.
Een Duits onderzoek bureau bracht in mei een rapport uit waarin aangetoond werd dat er de laatste kwart eeuw 75% minder insecten zijn. Eén van de oorzaken is de landbouw met insecticiden.

Insecten zijn nodig! Voor het “opruimen”van doodmateriaal, voor de bestuiving en als voer voor amfibieën, reptielen en vogels.Minder insecten heeft grote ecologische gevolgen!

vlinderDus proberen we  insecten “terug te krijgen”, te lokken, door bloeiende planten, zoals buddleja’s te planten, waarop de vlinders afkomen en hout en takjes laten liggen voor insectenschuilplaatsen.Wij hebben ook een vijver, waar heel wat insecten in leven en die heel wat insecten (libellen, waterjuffers) aantrekt.

insektenhotel
Ook de commercie speelt in op de behoeftes meer insecten naar je tuin te lokken. Niet alleen in tuincentra, maar ook in “lifestyle”zaken zijn allerlei gewone, maar ook design insectenhotels te koop.

Wij hebben er zelf één gemaakt, spinnen hebben er webben voor gespannen, dus ik denk dat er wel wát op afkomt, zelf zie ik er, behalve de spin, niet veel IN.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik insecten liever niet IN ons huis heb, dus er staat wel een citroengeranium voor het open slaapkamerraam met de insectenboodschap: stinkt,blijf buiten.
Er ligt een doorgesneden kurk op de fruitschaal (fruitvliegjes gaan daar weg van)
En sinds kort hebben we een eigen gemaakte hordeur in de schuifpui (waarvan we de helft van de tijd nog vergeten hem erin te zetten, maar dat moet nog even “wennen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s