Vaderdag

Sinds 1910 wordt Vaderdag gevierd; in ons gezin pas sinds juni 1975.
Onze oudste zoon werd geboren in mei van dat jaar, dus mijn man had zijn eerste Vaderdag toen zijn zoon zo’n 6 weken oud was.
Er lag op die zondag een klein (zoveel zakgeld had een baby van een maand nog niet gespaard) pakje aan het voeteneind van de wieg en er was er ontbijt op bed.
Niet door zijn zoontje gemaakt maar door diens handlangster.
Een eerste Vaderdag is, net als de eerste Moederdag, een bijzonder gebeurtenis

Later kwamen de, op school gemaakte, cadeautjes en de, samen met mama gemaakte ontbijt-op-bedjes. Nog later de echt zelfgemaakte ontbijt-op-bedjes en moest papa zich door halfkoude pap, waterige thee en halfdroge beschuitjes heen worstelen: altijd met een blij gezicht.

Spannend was het, nog later, om samen op bed te liggen en de 2 jongetjes beneden te horen rommelen. Vader sliep tot het laatste moment, maar moeder lag  scherp te luisteren of er geen brand uit zou breken, hete thee zou vallen of er andere dingen zouden kunnen gebeuren, die 2 kleine jongetjes kan overkomen bij het alléén ontbijtmaken ( want mama moest ook boven blijven: het was een verrassing)

Weer later gaan de jongetjes, die nu jongens zijn geworden het huis uit, maar met Vaderdag zijn ze er totdat….ze meisjes  krijgen. Meisjes hebben ook vaders,: er moet gedeeld worden, logistiek is dat wel eens een probleem. Maar meestal ziet de vader ze op vaderdag  wel “even”, als er niet ook gesport of gewerkt moet worden; wat ook dát komt voor. Maar de liefdevolle gedachte aan PA is er altijd en dat voelt hij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s