Een rode bloem met betekenis

schilderij geraniumIk heb het altijd “raar” gevonden dat de PvdA een roos heeft als symbool. Rood is dé kleur van revolutie,  van passie, van  links. Dus de kleur snap ik. Maar dan met een  bloem als roos komen?  Ik heb gezocht naar de oorsprong van de ROOS en de socialisten maar niks zinnigs gevonden.
De vuist als symbool voor de arbeider lijkt me logisch maar een roos? Een chique bloem, duur om te kopen, mét doornen

Zelf heb ik een geranium altijd een PvdA bloem gevonden. Mooie bloem, zonder pretenties. Ik las dat een geranium stond (staat?) voor alles wat “burgerlijk” is. En ? Waarom zou burgerlijk negatief zijn? Zijn we niet allen burgers? Helaas heeft de geranium een echt negatieve klank gekregen door de uitdrukking “achter de geraniums zitten” betekenis: niks doen, nutteloos zijn; achter een gordijntje zitten gluren. Jammer

 

 

3 gedachten over “Een rode bloem met betekenis

  1. Nee ik geloof niet dat een roos of een geranium daarvoor wat uitmaakt. Het partijbureau zat aan de Herengracht. (Grachtengordel.) Spekman vond dat niet kunnen, ze zijn verhuist naar het buitengebied. Alsof dat leden zou opleveren.
   Nederland heeft een diensteneconomie, we hebben nog weinig echte fabrieksarbeiders.
   Bijna niemand voelt zich arbeider.
   We hebben enorm veel sociale verworvenheden, die alleen maar afkalven. Dáár hebben mensen moeite mee. Dat er niet maar steeds meer bij komt, maar dat er niets bijkomt, zelfs afgaat. Dát veroorzaakt de teruggang van de PvdA, niemand voelt zich meer arbeider en men voelt zich ook niet vertegenwoordigd door die partij omdat ze niet voor meer, meer strijden, maar willen laten inzien dat de tijd van overvloed voorbij is en dat men meer voor zichzelf moet gaan zorgen ipv alsmaar te roepen “dat moet de overheid/gemeenschap maar doen”.
   Maar ja, dat is mijn (rode) mening

   Like

   1. Een heeel begrijpelijk antwoord, waarvoor ik “”val””. Liefs Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s