Vissendrama

Aan de muur, naast de trap, achter de voordeur, in het huis van mijn broer zit een schakelaar. Met die schakelaar kun je het hele filtervijversysteem buiten plat leggen.

Ooit heb ik, daar logerend, gedacht dat die schakelaar het lichtknopje voor boven was. Ik draaide het knopje om, maar er kwam geen licht. Helaas draaide ik het knopje niet terug. Mijn broer ontdekte gelukkig vrij snel dat zijn hele vijversysteem stil lag en ook dat het wel eens aan het bewuste knopje zou kunnen liggen. Hij draaide het knopje om en alles werkte weer.

Nu mijn broer de meeste tijd in bed ligt én er ook andere mensen over de vloer komen om hem te verzorgen wordt er niet zoveel op de vissen gelet (wel gevoerd)
De vissen zijn hele grote felgekleurde koi’s en witte en grijze steuren. Van de gekleurde koi ’s viel het iemand op dat ze hoog in het water zaten en naar lucht leken te happen.
Er werd gezocht naar de oorzaak. Gelukkig is mijn broer nog helder en riep hij “keek eens of de schakelaar goed staat”. Die stond NIET goed. Toen was het euvel snel verholpen. Hoe lang het NIET GOED was geweest wisten we niet.
We hielden de vissen in de gaten en alles leek weer normaal te worden.

Totdat…. Mijn neefje een witte steur op de bodem zag liggen. Na  “onderzoek” bleek hij dood. En bij nadere inspectie dreef er ook een andere steur dood in een hoek van de (immense) vijver. De vijver is diep en de vissen te groot om met een net (ook al  zijn er mega grote netten) op te vissen. Maar mijn neefje heeft de  dode vissen eruit gekregen.   De grootste steur (nagemeten) was 1.60 m lang!

klikoWat doe je met die dode vissen? Mijn broer is niet zo van de vissenbegrafenissen. Hij stopt dode vissen in de kliko.
Dat heeft mijn neefje dus ook met deze joekels gedaan.
De kliko was net woensdag geleegd. De volgende leging is over 12 dagen!
Gisteren stonden we in de tuin. De kliko stond er ook.
Het stonk er. Erg

Er moest toch een andere oplossing worden gezocht.
Mijn neefje heeft gegraven, veel gegraven.
De steuren hebben nu een graf, 70 cm diep

 

Een gedachte over “Vissendrama

  1. Ik ben geneigd het heengaan van de vissen te beschouwen als een ongelooflijke trouw aan hun baasje en hebben ze zijn pad voorbereid, prachtig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s