Wereldmilieudag

Doordat we veel bij mijn broer zijn, met zijn ziekte én met het opruimen van zijn huis en haard bezig zijn, zitten we als het ware in een familieluchtbel. “Gewoon” nieuws dringt niet zo tot ons door, we zijn maar met één ding bezig; mijn broer!

Dat het 5 juni Wereldmilieudag was, is me dan ook helemaal ontgaan. Ik zag het nu pas.

unepOntzettend belangrijk ons milieu, als we het nog meer verkl….en  is er geen weg terug meer (misschien NU al niet meer) Als je nagaat dat de Verenigde Naties al op 5 juni 1972 de internationale Milieuconferentie organiseerde waaruit het UNEP ontstond (Dit programma heeft een jaarlijks budget van ca. 105 miljoen, een staf van 890 mensen en bestaat uit 58 lidstaten van de VN) zijn we dan nu zoveel verder??

Sinds die conferentie in Stockholm in 1972 is er dus elk jaar op 5 juni  een Wereldmilieudag. Er zijn dingen bereikt, maar ook zo ontzettend veel NIET. Denk aan de oceanen, die steeds meer vervuilen. Zoveel organisaties roepen om hulp en wat gebeurt er???

We dragen in Nederland een klein steentje bij door ons vuil te scheiden [hier,op het platte land hebben wij 4 verschillende bakken en gooien we glas in de glasbak, maar in de grote steden scheiden ze (nog?) niet]

Nu wij weer bezig zijn om dingen op te ruimen (we zijn een zesde (6 kub) afvalcontainer aan het vullen) zie je eens te meer wat een mens allemaal heeft en wat hij weggooit.
Dan denken we nog maar even NIET aan hoe erg die dingen het milieu belasten als ze gemaakt worden.
Niet dat we nu alléén maar SLECHT bezig zijn, er gaan bruikbare dingen naar de Kringloopwinkel, er zijn al ontelbare ritjes geweest naar de papier en glas afvalcontainers en alles wat van stof is, is in een aparte container gegooid. Als ik het zo op schrijf zijn  we dit jaar op Wereldmilieudag juist ONTZETTEND met het milieu bezig geweest!

Een gedachte over “Wereldmilieudag

  1. Dank je Baars, nu weet ik weer, waarom ik dagelijks mijn afval scheidt en dat kleine beetje wat wij persoonlijk zouden moeten doen (MAAR DAN MOETEN WIJ WEL “”WAKKER”” ZIJN) maakt tezamen een HELEBOEL uit. Dank voor je bericht,
    PS : Ik vind het opvallend, dat bij de naderende overgang van je broer juist dit soort gedachten de overhand krijgen en worden uitgevoerd. Chapeau voor broer en jullie. JB

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s