Een gouden herinnering

Niet echt een sieradenmens, maar wel ontzettend veel armbanden en kettinkjes omdat ik het leuk vind om stuk te knippen, te rijgen en zo iets anders te creëren. Ook vind ik het leuk om kleur bij kleur te dragen. Dus bepaalde armbanden bij een bepaalde kleur trui of broek.
“Echt waardevolle sieraden” heb ik niet veel, het meeste zijn kraaltjes of zilveren hangertjes Een trouwring en een gouden slavenarmband ( gekregen voor mijn eindexamen) en geërfde gouden oorknopjes zijn de enige ECHTE sieraden.
Tot voor kort.
Ik kreeg nóg een gouden slaven armband van iemand wiens vrouw reeds lang geleden overleden is; hij had de armband nog bewaard.
Het was exact dezelfde armband als degene die ik al had.
Het stond best leuk, 2 van die armbanden naast elkaar en ik  aanvaardde en bedankte  het geschenk
armband

 

Vandaag heb ik een kakikleurige capri aan met een bijpassend T-shirt met een gouddraadje. Daar staan die 2 armbanden leuk bij.
Dus voor de eerste keer draag ik het stel.

 
Vanmiddag om 3 uur ontdek ik dat ik er één kwijt ben. Mijn hart klopt in mijn keel.
Ik, die nooit één kralenarbandje of nephangertje kwijt bent, ben een echt ( en net gekregen) sieraad kwijt.

Ik ga na wat ik vandaag gedaan heb en ook al weet ik dat de kans zo goed als nihil is dat de armband gevonden is, ga ik terug naar de supermarkt en 2 andere winkels waar ik in de loop van de dag geweest ben.
NADA.
Onder het fietsen kijk ik op de grond om te zien of er iets glimt.
NADA.
Ik heb in de tuin gewerkt, dus ik kijk in en onder struikjes.
NADA.
Ik heb de, door manlief, geknipte heg opgeveegd en in de GFT bak gedaan, dus ik leeg de groensnippers ALLEMAAL in een andere bak en gooi de takjes handje voor handje weer over.
NADA
Ik word moedeloos en vrees dat WEG ook echt WEG is,.
Iemand heeft me iets gegeven, vond dat ik het WAARD was.
Niet dus.

Niet het sieraad dat ik kwijt ben,  veroorzaakt verdriet, maar het vertrouwen dat ik beschaamd heb.

 

 

 

 

4 gedachten over “Een gouden herinnering

 1. Lieve Baars,
  Volgens mij ben je zorgvuldig en correct omgegaan met je tweede gegeven armband; of was het de eerste ? Die vraag en niet weten hoe je hem, het sieraad, bent kwijt geraakt, zouden best eens de reden kunnen zijn, om je af te vragen wat de reden is dat je dit moet meemaken.
  Neem me mijn eigenwijsheid maar niet kwalijk, maar nu vind iets dergelijks in mijn leven plaats en moet ik dezelfde vraag aan mijzelf stellen.

  Like

  1. hele slimme vraag, hele domme actie van mij. Omdat ik altijd flut kettinkjes en kraaltjes draag let ik niet op wat ik doe met wat aan.Nu had ik een keer iets ECHTS, en dacht ik ook niet na. Gelukkig werd ik er maar “even” voor gestraft!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s