Trekveer

trekveer*)

Door het harde lichamelijke werk dat we nu twee dagen in de week doen, de emoties die door de vreemde situatie ons door het lijf gieren, het heen-en-weerreizen en het onregelmatige leven dat we hebben zijn onze lijven totaal van slag.

Om half tien ’s avonds  word ik, tijdens mijn lievelingsprogramma wakker op de bank en kan dan nog net de trap op naar bed komen. Een andere keer word ik s nachts alleen wakker en tref ik ook mijn lief beneden klaarwakker aan.

Onze stoelgang is van slag en we hebben honger op rare momenten. Uit dit alles blijkt dat geest en lijf behoorlijk van slag zijn. Het “normaal” doen lukt niet erg. (Wat is “normaal?”)

Als we hier zijn, is onze geest toch daar en misschien is het omgekeerde ook wel waar. Lieve adviezen van vrienden luiden: doe rustig als het kan, lees een boek, doe even niks. Maar dát gaat juist niet. We zijn gespannen veren!
Staan in de “doe-modus”
Er is zoveel te doen en zo ‘n kort tijd.
We lijken een opgewonden veer en zijn bang voor de “ontspanning”

 

*) Foto van Michiel1972 op de Nederlandstalige Wikipedia, CC BY-SA 3.0,,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Trekveer

  1. Lieverd, steun kun je alleen jezelf geven…met wijze raad van anderen kun je op dit moment kennelijk niks – hoe goed deze ook is bedoeld…zoek zelf wat goed is voor jezelf op momenten dat je dit werkelijk kunt…en anders is ’t accepteren wat ’t is op dit moment in je leven…’t is even niet anders…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s