Drinken en daarna

Ooit was ik, met mijn lief, voor het eerst bij een ander jong stel dat we tijdens de vakantie in (voormalig) Joegoslavië hadden leren kennen om samen een weekend door te brengen.

Een warm welkom, kopje koffie met wat lekkers en na de koffie gezelligheid én één wijntje ( of meer ) Niet gewend aan alcohol (ik vind het meestal niet lekker) viel die wijn bij mij “verkeerd”. Toen de gastvrouw ons het huis wilde laten zien, stopte ik bij de logeerkamer en zei de rest morgen wel te zien. Niet erg beleefd, maar ik had het gevoel dat mijn benen me niet meer konden dragen.
Ik ging op het logeerbed liggen. Geen idee wat er gebeurde, maar ik rolde er aan de andere kant weer van af. Mijn lief, bezig met de toer door het huis, schrok van de bonk en kwam terug om me weer in bed te leggen, na excuses aan de gastvrouw.
Tot zo ver was ik nog “bij”
Daarna ben ik in slaap gevallen.

Ik droomde van een soort quizvraag :”Zijn er kamelen in Venezuela?” Ik wist het niet, maar moest het wel weten.
Het schijnt, zo hoorde ik later, dat ik mijn lief nogal dringend om het antwoord heb gevraagd
Hij had me geantwoord dat hij het ook niet wist; na meerdere keren dát antwoord ben ik kennelijk weer verder gaan slapen.

Toen ik wakker werd en me had aangekleed liep ik naar beneden, waar de rest van het gezelschap al aan tafel zat. De gastvrouw vroeg of ik lekker geslapen had en meteen daarna of ik ook wist of er kamelen in Venezuela voorkomen.
“Gek, dat je dat vraagt….”begon ik, tot ik haar guitige toet zag en de rest in lachen uitbarstte.
Wat ik dacht dat een droom geweest was, was het niet geweest en mijn lief had beneneden al verteld dat hij  ’s nachts  bijna gewurgd was door een slapende vrouw die MOEST weten of er kamelen in Venezuela waren.

Tot op de dag van vandaag weet ik nog niet wat DIE vraag getriggerd heeft; hoe ik  kwam op kamelen en op Venezuela?

Vele jaren later was een kennis van ons in Venezuela. Ik kreeg een kaart van het landschap met een, met balpen er in getekende kameel :Niet gezien, denk niet dat ze hier echt zijn!

Een gedachte over “Drinken en daarna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s