Groen

Mijn eerste volwassen jaren heb ik PSP gestemd, ik was tegen het leger (inmiddels denk ik daar  iets genuanceerder over)
Ook legergroen verafschuw ik.Mijn lief liep er 21 maanden in,  gedwongen dienstplicht en langer dan normaal omdat hij, om zijn baan in het leger te mogen uitvoeren, de onderofficiersopleiding moest volgen. In het weekend en op AP (AvondPermissie) droeg hij dat legergroen naar huis, dat moest. Mijn lief draagt sindsdien nooit meer groen. Ik heb dan ook niks met de kleur groen, als we het over kleding hebben

Geen groen dus voor dit huisgezin. Des te vreemder is  het, dat als ik droef of gestrest ben er maar één ding is dat me altijd weer in balans brengt; de groene natuur
Het wandelen in een weiland, een duinlandschap of langs de waterkant, maar het liefst in een bos.

bos
Zo ook nu weer. Met hangende schouders en een hoofd vol zorgen vertrek ik op de fiets naar een natuurgebied. We zetten de fiets neer en lopen door het struweel. De zon schijnt tussen de bladeren. In deze tijd van het jaar is het groen, zo mooi, jong, fris en licht. Het licht “speelt” over de grond, tussen de varens. Dan komt er een open plek met allemaal stekjes van wilgen en plantjes, dan weer een drassig stuk met mos en greppel.
Binnen de kortst mogelijke tijd adem ik ruimer, kijk ik om me heen en ben ik blij dat ik leef. De zorgen zijn er nog, maar er is een NU, dat belangrijk is en …..mooi

Een gedachte over “Groen

  1. Eens was het leger mijn ideaal. mijn liefste broer is officier geworden en werd mijn voorbeeld als toekomst. Uitstel van militaire dienst kreeg ik niet, dus dienstplicht. Daarin liepen wij onder leiding van een vaandrig (een rang die aangeeft dat je in opleiding tot officier bent) de Airborn mars. Die kans liet ik niet liggen en vroeg hem wat hij belangrijk vond aan die baan. Mijn verbazing was groot, toen hij antwoordde: het omgaan met mensen en er leiding aan geven. Mijn wens militair te worden was echt verdwenen.
    De indruk die ik van de natuur heb overgehouden, waarin wij geacht werden te oefenen tijdens mijn verblijf in MD is een door tanks en vrachtwagens kapot gereden vlakte Geen beroepsofficier dus !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s