Mama

Moeders, “ die niets met moederdag hebben”, wantrouw ik. Welke moeder vindt het NIET leuk om een dag in het zonnetje te staan?
Niet om een wasmachine, de nieuwste IPhone, of een nieuwe laptop te krijgen, maar bezoek van de kinderen en een bosje bloemen?

Dat  volwassen KINDEREN niets met moederdag hebben, omdat ze liever “eigen dingen” doen snap ik, want ik ben én moeder én kind geweest.
Mama was een schat, maar de ene zoon moest naar honkbal en de andere naar een verjaarspartijtje en dan moeten we óók nog naar allebei de moeders (in mijn geval waren er 3 moeders !) Dat is dan soms teveel!

Ik geef het eerlijk toe: ik vind het heerlijk als de kinderen komen.
Het hoeft niet, ik neem het ze niet kwalijk, als het niet kan, maar ik geniet er mega van als ze wel komen.
Manlief kookt dan, of, zoals gisteren, gaan we uit eten.
Dat gebeurt dan met algemene stemmen. We zitten met zijn zessen aan tafel, iedereen praat met iedereen, we horen waar iedereen mee bezig is (en waarmee niet)

En even zijn we niet 2 mensen, maar een oorspronkelijk gezin met uitbreiding van  2 schone kinderen.

En dan is zo’n dag weer voorbij.
De kinderen zijn terug naar hun eigen huizen, de jurk staat op het vreethaakje, de schoenen zijn uit, het huis is een rommeltje met kopjes en gebaksschoteltjes en ik overzie de dag en gloei, van binnen en van buiten. Wat ben ik een gelukkige moeder!

Een gedachte over “Mama

  1. Ik heb je immer bewonderd, evenals je lief, om jullie bijzondere betrokkenheid bij de opvoeding van jullie kinderen, hetgeen zijn weerslag vindt in een dag als gisteren. Geniet ervan met volle teugen,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s