NS- raadsel

treinVandaag hadden we weer een verjaardag, in
Amsterdam deze keer. Omdat in Amsterdam auto parkeren een klein vermogen kost, gaan we, als we naar Amsterdam gaan met de auto naar Diemen.
Daar kun je de auto gratis parkeren en de trein pakken naar Amsterdam Centraal Station, waar je weer een tram kan nemen naar het betreffende Amsterdamse stadsdeel.
We hebben lang niet met de trein gereisd, dus controleren bij een NS-automaat hoeveel geld er op onze (niet persoonlijke) kaart staat.
Mijn liefje blijkt er € 24,-  op hebben staan en kan dus wel heen maar niet terug (er moet minimaal € 20,- op de kaart staan wil je “ergens” heen kunnen).
Ik heb, zo blijkt,  maar € 9,98  tegoed op mijn kaart staan. Ik  heb dus niet genoeg op mijn kaart staan om te vertrekken.

Mijn lief  en ik waarderen ieder € 20,- op.
Als we in Amsterdam Centraal uit het station komen en het pasje tegen de paal houden, heeft mijn lief nog €64,- zoveel  op zijn kaart staan en ik € 52,-zoveel. Een wonderbaarlijke vermeerdering!
Uitermate vreemd; we hebben alle bei op het display gekeken en daar stond een heel ander bedrag. En dat was vóór we op de verjaardag champagne hadden gedronken
In ieder geval konden we nu heen en terug zonder verdere kaartproblemen.

De verjaardag was gezellig, erg lekkere taart (van elke taart een stukje!) lekkere champagne en een beeldschone gastvrouw die ECHT niet ouder leek te worden.

Ook de terugweg liep voorspoedig.
Het raadsel van de “vreemde” tegoedbedragen op onze NS kaarten zal wel een raadsel blijven.

Een gedachte over “NS- raadsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s