Wat hij wil.

Als iemand die je lief hebt gaat sterven ben je machteloos. Je kunt je liefde en steun aanbieden, maar het geneest  hem niet.
Omdat mijn broer en ik verschillend zijn, kan ik niet “uit mezelf” bedenken waar hij NU van mij behoefte aan heeft, dus ik vraag het hem op de man af.

Vele mogelijkheden heb ik in mijn hoofd de revue laten passeren: Ons ouderlijk huis nog een keer bezoeken; samen de natuur in (hij is een oud NJN-er) tot naast zijn bed zitten als het zover is.
Maar wat vraagt mijn broer? Of we zijn garage, schuur, zolder en tuin willen opruimen. Hij en ik zijn de enige van de vier kinderen die de “bewaar-gen” van onze vader hebben geërfd; Mijn vader kón en wij kunnen niets weggooien.

Ik heb een echtgenoot die heel goed is in weggooien, en die mij dat ook vaak (dringend) adviseert. Ik heb wel “redelijk wat” spullen (die ik het laatste half jaar aan het uitzoeken ben en waarvan ik  al “veel” naar de Kringspierwinkel heb gebracht)
Mijn broer heeft geen afvaladviseur en bewaart echt Alles.
In leeftijd is ouder dan ik, dus heeft ook meer tijd gehad om de spullen te “vergaren”.

Nu vraagt hij ons;  zijn zoon, mijn lief en mij om dingen NU weg te gooien!  Om ons te “helpen” heeft hij een paar dagen een container gehuurd, waar  we “alles” in kunnen gooien, die  container wordt de volgende dag opgehaald en dan wordt er weer een nieuwe neergezet. Er mag namelijk geen geïmpregneerd hout gegooid worden bij onbehandeld hout, of gordijnen bij matrassen, vandaar verschillende containers.
Hij weet niet hoe lang hij nog heeft/leeft, maar DIT is wat hij het liefste wil.
Zijn wil geschiede, dus we gaan sjouwen, weggooien en opruimen.

Gisteren heb ik dozen met zijn boeken en nog wat ander klein spul naar de Kringloopwinkel gebracht.
Het voelt vreemd; mijn broer doet iets weg!
Zijn naderende dood is iets dat ik nog amper kan bevatten, maar dit slepen met zijn spullen lijkt al een soort rouwverwerking, terwijl hij er nog is.

Een gedachte over “Wat hij wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s