Onopgemerkte geboortes

Omdat we ziekte hadden in de vijver; een medicijnenkuur in het water hebben gedaan én er minstens twee kikkermoeders kikkerdril in onze vijver hebben gelegd, houden we de vijver goed in de gaten.

Zo goed, dat ik vanmorgen 3 kleine “nieuwe” visjes ontdekte. Niet van dit jaar, maar onopgemerkte geboortes van verleden jaar.
Door onze waterplanten: lucens, waterlelie en lissen kunnen kleine visjes zich gemakkelijk verstoppen. De vijver, met een inhoud van ongeveer 2.500 liter water, biedt genoeg plekken voor “kleintjes” om aan onze spiedende ogen te ontkomen.
Nu het lekker zonnig weer wordt, zwemmen de vissen hoger in het water en zijn de grote goed te zien.
Wat het voor soort visjes gaan worden weten we (nog) niet.
[Wie weet zijn het er meer dan 3??]vissen.JPG2
We hebben geen showvijver, maar een natuurvijver met een allegaartje. We hebben gehandicapte vissen; een koi met “rare”, openstaande kieuwen; een sluierstaart met rafelstaart én een koi met een kale plek op zijn kop, om maar eens wat te noemen (gehandicapt gekomen om hier hun “oude dag” te slijten) 

kikkerdril2
Nu  ik zo goed keek zag ik ook dat het dril was “uitgekomen”; kleine kommaatjes zwemmen in de waterbak !Goed kijken dan ziet u ze ook.

Spannend tot welk soort de kleine visjes zullen opgroeien en hoeveel kikkertjes er straks in onze tuin zullen rondhuppen.

Een gedachte over “Onopgemerkte geboortes

  1. Ik moest even nadenken wat ik als reactie zou geven, maar daar was het ook maandag morgen voor. Na ziekte komt zonneschijn, in dit geval de onopgemerkte geboorte van een drieling, hoe feestelijk !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s