Menselijk Contact

DavinciIn mijn leven zijn een aantal dingen van essentieel belang. Natuurlijk is dat liefde, gezondheid, mijn omgeving, de natuur, mijn familie en vrienden. Maar waar ik het nu over wil hebben is : communicatie. Tegenwoordig vind ik dat eigenlijk een“ besmet” woord. Bij dat woord denkt iedereen tegenwoordig aan whatsapp, email, skype etc. Ik bedoel het  “ouderwetse” woord communicatie de interactie tussen twee mensen. (het Latijnse woord communicare  staat voor op “iets gemeenschappelijk maken“)

Dat kán enkel een blik zijn, een gesprek, een aanraking, maar inderdaad ook een appje, email of telefoontje.
Menselijk contact is voor mij bijna zo noodzakelijk als ademen.
Ik moet  opeens aan de financiële bijsluiter denken: In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Zo is het ook met contacten met mensen, je zegt iets tegen persoon B, hetzelfde als je ooit tegen persoon A zei, maar B reageert totaal anders dan persoon A. Soms denk je dat je een persoon kent, maar reageert hij of zij toch anders dan je verwacht had. Niet altijd leuk misschien, maar wel mega leerzaam.
Interactie tussen mensen, zo boeiend.

Een contact in het bos (onlangs, met een jonge vrouw,armen
waarmee we aan de praat raakten en die ons op een bosuil in een boom wees; een contact vlak voor een supermarkt: een wildvreemde dame zegt, zo maar out of the blue tegen me:” Kijk omhoog, er is zoveel moois te zien” (ik was down, had zo’n “reminder” nét even nodig)
Ik koester deze korte encounters.
Ik hoop vele andere mensen ook; het is zo waardevol.

De twee foto’s kreeg toegestuurd van mensen waar ik veel van houd. Beide (kunst) foto’s symboliseren voor mij contact!

 

 

2 gedachten over “Menselijk Contact

 1. Vandaag de dag is communicatie een “achterhaald” begrip; d.w.z het bestaat bijna alleen nog maar uit E-mail, mobiel/telefoon en sporadisch een brief. Ik ben het volledig met je eens baarsde echte communicatie leeft bij de gratie van oogcontact en verbaal. Ik mis het, en ben er ook slecht in, vandaar dat ik vaak dominant overkom, want ik wil zo graag. Ik kan over mezelf zeggen, dat er nog een hoop te leren valt, al was het alleen maar over mijzelf,

  Like

  1. Veel communicatie gaat inderdaad tegenwoordig met moderne middelen, maar zelf heb ik vaak persoonlijk met “wildvreemden” van die “aparte” encounters..

   Ik vind jou overigens helemaal niet slecht in directe communicatie en vind je zeker niet dominant overkomen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s