Jong en op de fiets

wc2Als je aan komt fietsen bij het winkelcentrum waar ik (bijna) altijd mijn boodschappen doe moet je afstappen. Daartoe zijn er verschoven poortjes neergezet. Maar met een beetje oefening kun je daar zo doorheen fietsen. IEDEREEN doet dat ( behalve misschien oude mensen en mensen met brede fietstassen) Er loopt sinds een tijdje een fietspad door het winkelcentrum. Dat is stom!! Voetgangers hebben het niet door en lopen eroverheen zonder uit te kijken. Fietsers, eventueel van hun fiets, gestapt (door die poortjes) komen zo weer óp het fietspad en zouden dus dan weer op kunnen stappen.

wc

Dan stappen ze liever NIET af en tijden gewoon door.
Ook is er een klein “slurfje” waar je hoort te lopen vóór je op het fietspad IN het winkelcentrum komt. In dat “steegje” zitten een paar winkels. Ook daar wordt gefietst.

Een mooie zonnige vrijdag. Om 9 uur rijd ik door de “natuur” naar het winkelcentrum. Er staat een auto op een “rare” plaats, er naast staat een tafeltje met 2 stoelen, paperassen en 2 moeders ( dat de vrouwen moeders zijn, zie je meteen als ervaren moeder)
Controlepost bij een speurtocht?

Bij het winkelcentrum vallen mijn ogen uit mijn hoofd van verbazing, er stappen kinderen van hun fiets om met de fiets aan de hand door de poortjes te gaan!!!!
Nooit eerder gezien. De oranjehesjes met “verkeersexamen” erop  verklaren waarom ze dat doen. Ze lopen met de fiets aan de hand door het winkelcentrum.
Het is nog rustig zo vroeg, maar ik zie volwassen mensen bijna met open mond, kijken. Een ongewoon gezicht.

Ik doe mijn boodschappen en rijd (altijd) een andere weg terug. Gelukkig ben ik nu gewaarschuwd: er rijden fietsende kinderen voor me uit die hun hand uitsteken!
Als moeder maakt je hart dan een sprongetje! Wat zou het heerlijk (veilig) zijn als ze dat ook deden zonder oranje hesjes aan.
Hoort wie het zegt! Hoe vaak steek ik nog mijn hand uit als ik afsla?
Eén keer per tocht naar het winkelcentrum, bij een gevaarlijke afslag Als volwassene heb je een voorbeeldfunctie, toch?
Ik neem me weer voor om mijn hand uit te steken, bij elke afslag!

 

Een gedachte over “Jong en op de fiets

  1. Een GOED voornemen Baars ik ontmoet vaak volwassen fietsers die NIET hun hand uitsteken en behalve dat het verboden is blokkeer je daarmee een vlotte doorgang van het andere verkeer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s