Oldtimers

De definitie van een oldtimer is dat het een auto is waarvan het model al een aantal jaren niet meer gefabriceerd wordt. Om als “oldtimer” aangemerkt te worden moet het model minstens 25 jaar oud zijn. (De fiscus stelt dat een auto ouder dan 40 jaar moet zijn, om als oldtimer aangemerkt te worden)

Op Terschelling schijn je de meeste kans te hebben om een oldtimer tegen te komen, daar hebben van elke 1000 inwoners, 31 mensen  een oldtimer!

Er is ook onderzocht ( waarom?) in welke gemeentes het laagste bezit van oldtimers is; dat zijn de gemeenten Urk en Almere (3 oldtimers per 1000 inwoners)
In Nederland waren op 1 januari 2018; 141.000 auto’s van 40 jaar of ouder.

heraldWij hadden vroeger een Triumph Herald, zo eentje met een notenhouten dashboard en stuur. Toen hij “op” was, moesten we een andere (tweedehands) auto voor woon/werkverkeer. Er was geen sprake van dat we hem “erbij” konden houden voor “het leuk” of om aan te sleutelen.
Het geld en de ruimte (geen garage) ontbraken. We verkochten hem (Herald is een jongensnaam), niet rijdend,  voor f.100, – aan een man, die zei er puur alleen de onderdelen uit  te slopen.
Ik geloof dat ik tranen in mijn ogen had toen hij hem weg kwam halen, maar het kan gewoon “gehuil” geweest zijn.

(We hebben enkel nog het fotootje van het oude autootje)
Nu zou hij, behalve geld waard zijn, in onze garage (als die opgeruimd zou worden) kunnen staan en zou mijn lief er aan kunnen sleutelen.
Helaas….. es war einmal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s