Berichtjes

Ooit, lang geleden draaide ik nachtdiensten. Mijn lief vond het niet prettig als ik ’s nachts pech zou krijgen en alleen langs de weg zou staan en kocht een draagbare telefoon voor mij (dat heette toen nog zo)
Hij kocht hem bij de ANWB; er zat een KPN kaart in. Deze telefoon had ik tot een aantal jaren geleden. De kinderen noemden hem: Mama’s koelkast.
De simkaart heb ik overgezet in een modernere telefoon; ik heb dus nog mijn oorspronkelijke nummer. Ook heb ik nog steeds een telefoonkaart. Ik bel zelden mobiel, toen en nu. Mijn beltegoed ging alleen maar op aan sms-en. Ideaal vond ik dat.
– Schikt het als ik vanmiddag kom? –
– Succes bij de dokter –
Dat soort berichtjes. Toen kwam er Whatsapp.
Mijn “oude” telefoon kon dat niet, dus ik kreeg een nieuwe, die vervolgens een half jaar in de kast lag: ik hoefde ‘m niet.

whatsappTot er wordfeud kwam. Ik ben gek op scrabble maar niemand thuis wil het met me doen, omdat ik vaak win.
Wordfeud kan ik met iedereen doen. Dus de “nieuwe” telefoon uit de doos gehaald en de gebruiksaanwijzing gelezen, een neef zette er wordfeud en whatsapp op en sindsdien………….gebruik ik mijn mobieltje elke dag wel “even”

Kortgeleden las ik  dat de term Whatsapp een samentrekking is van “What’s up?” en  “applicatie” en dat het in 2009 ontstaan is. Het is nu in handen van facebook ( dat ik bewust NIET heb, maar dus nu door whatsapp weer wel!)
Er zijn 1,5 miljard actieve gebruikers in de wereld wat  betekent dat 1 op de 5 mensen Whatsapp gebruikt.
Nu we toch bezig zijn met getallen: elke dag worden er 60 miljard berichtjes uitgewisseld en 4,5 miljard foto’s verstuurd*)

 

*) bron Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s