Een Deense tijger

flying tigerOoit was ik in Groningen bij een Flying Tigershop, ik keek mijn ogen uit, zoveel niet al te dure dingen om cadeau te geven.

Onlangs kwam ik, bij toeval, weer een Flying Tiger winkel terecht, deze keer op het Sint Jorisplein in Amersfoort. Eén van de velen zaken, las ik, want er zijn zo’n 420 Flying tiger winkels zijn in 25 landen.

De naam Flying Tiger heeft niets met een tijger te maken; halverwege de jaren negentig  was er een Deen*)die  samen met zijn vrouw restpartijen opkocht en die voor 1 tiger (=10 Deense kronen) verkocht, dat was de eerste van de Flying Tiger winkels.

Eén van hun pr-zinnen is: Flying Tiger is hét adres voor hippe, betaalbare Deense designcadeautjes, hebbedingetjes en leuke spullen voor in huis. En een andere: Alle producten zijn van het eigen Flying Tiger merk en met een Scandinavische touch of knipoog.

Betaalbaar is het zeker en “hebbedingetjes” zijn het ook.
Ik kocht kuikentjes voor Pasen en een sleutelring met een vis eraan. Geen dingen die ik nodig heb, wel leuk voor een cadeautje voor Pasen en een presentje voor een visliefhebber. Ook in Amersfoort, net als in Groningen, een leuke winkel met leuke verkoopmedewerksters, die je rustig laten lopen en kopen, maar die ook graag advies geven.

*)Lennart  en Suus Lajbojschitz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s