A dog’s purpose (film)

dog

Een hond komt ter wereld als puppy, wordt na een tijdje gevangen door een hondenvanger en doodgemaakt.
Geen “lekker” begin van een film.

Maar…………. de hond  reïncarneert.
Dit keer heeft hij een langer en gelukkiger leven bij een jongen: Ethan
We leven, als kijker, mee met het gezin en de hond, totdat de jongen naar college gaat en uit huis vertrekt. De vader van het gezin is dan al vertrokken. De moeder trekt in bij haar ouders en de hond blijft bij hun drieën.
Ze worden allemaal ouder, de hond krijgt een tumor en moet door de dierenarts worden afgemaakt; Ethan komt over en is erbij als de hond een spuitje krijgt.

Maar………. de hond reïncarneert telkens weer.
Zo zien we de hond bij een politieagent waar hij opgeleid wordt als opsporingshond; bij een jonge studente, de eenzaam is, maar uiteindelijk een vriend krijgt en bij een jong stel waarvan hij alleen buiten aan een ketting mag, en uiteindelijk langs de snelweg wordt achtergelaten.

Tijdens al de hond ’s levens “redt” hij iemand.
Dramatische reddingen: zoals waarschuwen dat er brand in huis is; bij een powercentrale een kind uit het water; tussen de agent en een pistool inspringend en minder dramatisch maar romantisch als postillon d’ámour door het eenzame meisje bij een jongen te brengen.

Alle keren is hij een ander soort hond, o.a. een retriever, een gorky en een herder.
In zijn laatste leven ( als een soort Berner sennen) komt hij uiteindelijk weet terug bij zijn eerste baasje: Ethan, die inmiddels een ietwat verbitterde, eenzame man is geworden. Ook hier “redt” de hond weer: hij brengt de oorspronkelijke liefde van Ethan’s jeugd weer terug in zijn leven. En uiteindelijk trouwen die twee ook.

Zoetig allemaal?
Ja.
Maar als je van honden houdt is er veel te genieten in de film.
De interactie tussen hond en mens; de gedachtewereld van de hond, die geopenbaard wordt (De stem van de hond is van Josh Gad)
“Waartoe ben ik op deze wereld”?
“Om te spelen en te eten”?
“Wat is de zin van mijn leven”?
En de uiteindelijke HONDENconclusie:  “pleziermaken, in het hier- en- nu- leven en mensen redden”

Omdat ik een review wilde schrijven keek ik op internet Wikipedia naar deze film, daar las ik dat er een “incident” bij de opnames van de film is geweest. De hond die de gereïncarneerde herdershond speelde wilde niet het water in, en werd het snelstromende water ingeduwd.
PETA, een Amerikaanse dierenrechtenorganisatie riep vervolgens op om de film te boycotten. De première werd daardoor ook afgelast. (“Natuurlijk” waren de regisseur en ook de hondenstemacteur er NIET BIJ! En zeiden dat ook!!)

Dit heb ik allemaal NIET geweten toen ik de film ging zien, maar ik denk dat je ook wel erg naïef moet zijn om te denken dat ALLE dieren in ALLE speelfilm alle stunts voor alleen een koekje doen!

Goed dat er dierenorganisaties zijn die daar op letten! (Alleen had die herder daar niets aan!)

Een gedachte over “A dog’s purpose (film)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s