Henry John Deutschendorf*)

AnniesSongOp de BBC was onlangs een documentaire over het leven van John Denver, een zanger uit mijn jeugd te zien (net als kort tevoren er een documentaire was over Roy Orbison)
Zodra ik de naam van John Denver hoor denk ik aan de Muppets en “Grandma”s feather bed”. Dát stukje Denver-t.v. heeft een onuitwisbare beeldindruk op me gemaakt, evenals enkele van zijn  “gevoelige” songs een geluidsherinnering heeft achtergelaten.

In de documentaire hoorde ik voor het eerst zijn ECHTE naam, zijn vader was Majoor Henry J. Deutschendorf, United States Air Force, 43rd Bomb Wing, gelegerd in Roswell (USA) toen John werd geboren. Door het werk van zijn vader is het gezin veel verhuisd en moest John jr elke keer wennen aan een nieuwe school. Doordat hij gitaar ging spelen “merkten zijn medescholieren hem eindelijk op” zo vertelde hij in de film.

Als singer-songwriter heeft hij vele mooie countrynummers geschreven zoals Take me home, dat voor de soldaten in Vietnam een speciaal “lijflied” werd en het prachtige “Annie”.
Een liefdeslied pur sang:
You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Zijn eerste vrouw vertelde in de documentaire  dat hij het voor haar schreef na een ruzie. Ook  vertelde waarom ze van hem was gescheiden: Ze wilde een man die er WAS.
Zij en John hebben 2 kinderen geadopteerd waarvan de oudste ook even in beeld kwam en ontroerende dingen over zijn vader zei. Het meisje kwam niet in beeld, maar de moeder vertelde dat ze “Annie” op haar bruiloft had laten spelen.

Er kwamen korte stukjes van zijn optredens in beeld en van zijn tweede vrouw. Maar langzamerhand kreeg ik the creeps. Ik weet  namelijk hoe Johns leven (en dus ook de documentaire)  afloopt! En inderdaad zie je hem in zijn zojuist gekochte vliegtuigje. Het volgende shot is van een boot die de brokstukken ervan aan het opvissen is.

Hij liet 2 vrouwen, 2 kinderen , mooie muziek en heel veel fans na.

 

*) Henry John Deutschendorf, Jr. (1943-1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s