Draai om die stoel!

ringen Als je niets met sport op t.v. kijken hebt zoals ik, is dit een “lege” tv- tijd. Behalve alle uitzendingen met schaatsen (lange afstand schaatsen is in mijn ogen net kijken naar groeiend gras) en andere actieve wintersporten is er in bijna elk ander programma wel een bekende (neefje, buurman of zus) van een sporter die vertelt over een sporter die net wél of nét niet een medaille heeft gehaald.
Sport op t.v. is één ding, over sport praten op t.v. vind ik helemaal flut!!

Nu de geavanceerde smartphones e.d. hun intreden hebben gedaan kijkt bijna iedereen van alles op zijn foon of laptop en wordt er sowieso minder t.v. gekeken. Prachtige series zoals met Ruben Terlou over China, daargelaten is er ook weinig interessants te zien op de Nederlandse t.v. Veel van het zelfde.
Maar met de Olympische Winterspelen zitten opeens weer heel veel mensen voor de buis. En ze genieten. Ik gun het ze, maar ik geniet dus niet van t.v.
Ik geniet wel van mensen die genieten. Hun onderlinge gesprekken begrijp ik niet want het gaat over rondetijden en namen die ik niet ken, maar ik zie en hoor het enthousiasme!
WE zijn “even” weer een eenheid. WE winnen en WE verliezen nét. WE zitten op de bank en leven mee. Bijzonder toch?
Een tip voor mensen, die net als ik niks met tv sport hebben: draai stoel of bank om, kijk niet naar tv, maar naar mensen die naar de Olympische Spelen kijken; zie hun enthousiasme, hun teleurstelling, hun vreugde, en geniet van ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s