Oud (december 2017) dierennieuws

wasbeerIn december vorig jaar is er, in het wild, in het Limburgse Merkelbeek een wasbeer met 4 jongen waargenomen. De Zoogdiervereniging heeft dat bekend gemaakt.

De raccoon, in het Nederlands wasbeer, zijn naam dankend aan het feit dat hij zijn voedsel wast en “kneedt” onder water, komt oorspronkelijk uit Noord Amerika. Hij heeft een zwart “gezichtsmasker” en een zwartgeringde staart met meestal 5 ringen. In de jaren ’30 werd de wasbeer ingevoerd in Duitsland en Rusland voor de pelsdierenfokkerij. Er zijn er wel eens een paar ontsnapt én in 1934 zijn twee wasberenpaartjes in Duitsland uitgezet om de “fauna te verrijken”. De wasbeer is een nachtdier en leeft solitair. Hij  is een alleseter, eet wurmen, slakken en fruit, maar is een echte opportunist; alles wat hij ziet wil hij wel proberen: afval, vogels, reptielen, mais en eikels. Een wasbeer wordt, in het wild,  2 tot 3 jaar oud.
Het ziet er naar uit dat we deze exoot dus ook in Nederland kunnen aantreffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s