“Lege” vriendschap

In 2001 werd het “verdiepte” winkelcentrum Amicitia aan de Stadsring in Amersfoort geopend. Het winkelcentrum geeft nu een droef aanzien; er staat nogal wat winkelpanden leeg en het mist een grote “trekker”.
Amicitia Food Village, (een aantal doorgebroken winkelpanden) werd geopend in december 2015. Het zou dé grote trekker moeten worden; één locatie met vele eetmogelijkheden en 2 bars.
Helaas het mocht niet zo zijn, 6 maanden na de opening werd deze foodhall failliet verklaard.
In juli 2017 kwam er in de media een bericht dat een ondernemer in de lege winkelpanden een pannenkoekparadijs voor kinderen wilde openen, dát zou een trekker kunnen zijn om het, in de volksmond “koopgoot” genoemde winkelcentrum weer nieuw leven in te blazen. Ik kan nu nergens vinden of dit idee nog meespeelt of al van tafel is geveegd.

Kentucky Fried Chicken (KFC), aan de buitenkant van het winkelcentrum gelegen is er vanaf het begin  gevestigd en loopt goed. (Samen met de toenmalige huurders Ziengs ,(schoenen) Perry Sport en Oil-Vinegar hebben zij ooit, tot de Hoge Raad toe, geprobeerd huurverlaging af te dwingen; het is niet gelukt.)

Gisteren kwam ik weer eens in Amersfoort, een mooi stadje met een prachtig plein (Hof) met horeca gelegenheden; het leukste straatje van Amersfoort ( Krommestraat); dé winkelstraat, de langste straat (ca 470 meter) binnen de stadsmuren (Langestraat); de mooie grachtjes én de strategisch gelegen parkeergarages.

Uit de Koestraat parkeergarage gekomen liep ik door de “koopgoot”, gewoon om weer eens te kijken hoe het ermee stond. Je hoeft er namelijk niet doorheen om ergens heen te gaan, wat misschien ook één van de redenen is dat er weinig mensen komen.
Een triestere aanblik zie je in Amersfoort nergens.
Amiticia is Latijn en betekent Vriendschap. Ik denk dat geen Amersfoorter en géén toerist (zoals ik) vriendschap gesloten heeft met dit winkelcentrum.
Triest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s