Week van de euthanasie (10-17 febr.)

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVL) is op 23 februari 1973 opgericht en heeft inmiddels 166.000 leden. Het is een vereniging die “er is voor iedereen die waardig wil sterven”. Deze vereniging organiseert jaarlijks de
                                                      Week van de Euthanasie
E
r worden dan discussies gevoerd en een film bekeken. Dit alles om meer informatie te geven én te debatteren over een vrijwillig gekozen levenseinde.

In Engeland ben ik, als Nederlander, aangevallen op onze Hollande euthanasiewet (in werking getreden 1.4.2002) Wij Nederlanders, zouden het mensen het sterven té makkelijk maken. Ik heb zelf zowel een actieve als een passieve euthanasie meegemaakt. In beide gevallen was er sprake van medische ongeneeslijkheid en ondragelijk lijden en er is in allebei de gevallen niets “makkelijk” gegaan. Er werd met de patiënten en hun naasten gesproken, alle mogelijkheden werden besproken en toen er echt niets medisch meer mogelijk was, werd uiteindelijk  de euthanasie mogelijk gemaakt. Dit speelde zich eind jaren ’90 af.

10 tot 17 februari: Een jongerensymposium(10/2) een bijeenkomst rond de film” ’t Is mooi geweest” (15/2) en een discussiebijeenkomst met als thema “Help, mijn moeder wil euthanasie”(13/2)

[ Voor meer informatie: https://www.nvve.nl/weekvan%5D

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s