Lokaal betrokken

De supermarkt waar ik de meeste boodschappen doe is “lokaal betrokken”.
Er was een tijd dat er allerlei dozen stonden met een gleuf. Allemaal beplakt met de naam van een sport- zang-toneel- of ander soort (lokale) vereniging.
Als klant kon je dan een keuze maken welke club je wilde steunen en in dié doos je kassabonnetje doen. Na een bepaalde periode werden de bedragen van de kassabonnetjes opgeteld en kregen de verenigingen een bepaald percentage van de opgetelde kassabonnetjes.

Aan het eind van elk jaar kun je zegels ( elke € 10,- één zegel) sparen voor een boodschappenpakket t.w. € 50,- . Als je niet mee wilt doen aan deze actie óf al genoeg zegels geplakt hebt voor je pakket, kun je de zegels in een doos met gleuf doen.
De zegels worden dan geteld en de boodschappenpakketten die daaruit komen gaan  bv naar de Voedselbank. Er hangt een overzichtje bij de doos.
De actie loopt nog tot 27 januari, maar nu zijn er al 140 boodschappenpakketten bij elkaar gespaard voor het goede doel!

Wat me ook erg aanspreekt is de perspexbak naast de flessenteruggeefautomaat.
Oók een bak met een gleuf. Je kunt er je statiegeldbonnetje indoen, dat geld gaat dan, in plaats van je eigen portemonnee naar een goed doel, waarvan folders in een standaardje erbij staan. Goed bezig: PLUS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s